Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pramatka všech zhuleneckých questovek, počínaje "Hele, vole, kde mám káru" a "Tenacious D" konče... Spousta nápadů, parádní zhulenecké haluze a několik do naprosté dokonalosti vygradovaných scén, jediným problémem jsou tak hudební pasáže, které jsou prostě nesnesitelně přepálené, skoro jako by ta jejich skupina skutečně existovala a chtěla se co nejvíc prodat.. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohodle filmu, bych si nejradši dala kytky do vlasů, odhodila svůj šat, možná, že bych letěla, až k nebesům, volná jak pták. Na cestu tam bych tu zčořila malej krásnej hippie Volkswagen,( kterých tu po Linci, mimochodem jezdí docela hodně v krásném retro-stylu.) A odjela bych šířit mír a lásku do celého světa. Milí kolegové, udivuje mě, že jste schopni, tak skvělému filmu, udělit tak nízké hodnocení a přitom kdejaké rádoby cool americké komedii o blbečcích pro blbečky, vpálíte plný počet hvězd. Peace hippies.***** ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Legendární zhulenecká komedie ve mě vyvolala nemalá očekávání, která se ani zdaleka nepodařilo naplnit. Film je velmi hloupý, což měl být evidentně vzhledem k tématu humorný záměr, ale v prezentované podobě vůbec nefunguje a nešikovnost hlavních postav je zoufale nevtipná a otravná. Párkrát jsem se lehce zasmál, ale povětšinu stopáže jsem trpěl a divil se kultovnímu statusu snímku a jeho vysokému hodnocení. Film mi bohužel příliš nesedl a nepovažuji ho za vtipný a musím říci, že zhuleneckých komedií jsem viděl hodně a spousta jich byla mnohem lepší, než tento klasický kousek. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Could I see your license, sir? -Whuut? -Your license. Where's your license? -License. It's on the bumper, man! Back there, man! -No, I mean your DRIVER'S license. -Oh yeah, I got my driver's license, man... hey I thought'a somethin' really funny, man... hey, yo momma! (...) -Sir, what's your name? -Whaat? -Whats your name? -Uuhhh... isn't it on the license, man? Yeah, that's it! Pedro De Pacas, man, that's my name. ()

ambrožmrož 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie, která je vyhulenější více než její dva hlavní představitelé prožívající neskutečné situace vychazející z jejich hédonistického životního stylu. Skvělá hudba, kupy hulení, nehorázná sranda a cheech and chong osobně vám zaručí pohodové strávení hodinky a půl, zvláště pak, jste-li vykouření aspoň tak, jako ten policajt v jedné z mnoha nezapomenutelných scén tohoto originálního filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)
  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama