Reklama

Reklama

60 minut

  • Polsko 60 minut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

MMA borec nechce, aby mu soud odebral dceru. Odřekne proto důležitý zápas a spěchá přes celý Berlín na oslavu jejích narozenin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že globálna streamovacia služba NETFLIX má rozhodne chuť na nezvyčajné experimenty. A hľa, pre mňa neznámy režisér Oliver Kienle necháva pozoruhodne dobre trénovaného Emilia Sakraya, podobne ako Franku Potente ako Lolu, bežať Berlínom proti nemilosrdnému plynutiu času. Ale v scenári nenájdete žiadne zvláštne záblesky inšpirácie. Ale ani to nie je zlé. Tomto filme je dôležitá iba akcia a tá sa podarila. 5,5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, s německou kinematografií mám vážně malou zkušenost, ovšem možná o to víc jsem právě touto akční jednohubkou mile překvapen a když to vezmu do důsledku, tak vlastně 60 minutám musím vytknout snad jen jedinou věc, a to záminku, proč ústřední hrdina vůbec uteče ze zápasu, čímž sice spustí velice zábavnou, svižnou a fungující lavinu událostí, které se zastaví prakticky až se závěrečnými titulky, nicméně musím zopakovat, ta příčina je vážně nenápaditá a především fakt triviální. Jinak se ale jedná o skutečně povedenou jízdu, kde funguje prakticky všechno, nicméně pro mě osobně tu dominují dva prvky, a to jednak veškeré souboje, které jsou na opravdu vysoké úrovni, jsou choreograficky povedené, fakt nekompromisní a krvavé, ale především přehledné, což je pro mě nejzásadnější a hlavně proto je tak vyzdvihuji, a jednak mě vážně hodně bavili prakticky veškeré postavy, samozřejmě na čele s ústředním hrdinou, který je velmi sympatický a výrazný, ovšem o výraznosti by se dalo hovořit v souvislosti i se všemi ostatními figurami, což jsem od německého filmu skutečně nečekal. Krom zmiňované výtky ovšem funguje i zápletka, která si po celou dobu drží opravdu parádní tempo, oslovila mě i atmosféra a prostředí německých ulic, uliček a zákoutí, chvílemi se dostavilo i slušné napětí, takže za mě se ve výsledku jedná o vážně zábavný akční kousek, který tedy není rozhodně objevný, či nějak nápaditý, v tomto případě mi to bylo ale tak nějak jedno, důležité je, že to nejzásadnější, proč by měl ten film bavit, v 60 minutách funguje a za mě si tak zaslouží určitě palec nahoru. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Netflix vyšla německá akční martial arts mlátička z Německa a jde víceméně o chlapskou variaci na Lola běží o život. MMA hlavní hrdina nechce přijít o dceru a tak se vykašle na důležitý zápas a spěchá přes celý Berlín za ní, má na to 60 minut, jenže na jeho zápas si vsadili nebezpeční lidé a ti mu jdou teď po krku. Je to hodně napínavé a intenzivní, jelikož se film hodně hýbe kupředu, hlavní hrdina je sympaťák, fighty jsou na jeden záběr a jsou sice trochu strojené a vyumělkované, ale až tak mi to nevadilo, jelikož přehledná kamera, drive a surovost tam cítit je ( jen zkrátka chybí lámání končetin a krev), akce je tedy dost, vizuálně v pohodě, příběh je debilní, ale o ten tu naštěstí nejde. Oddychová akční jednohubka bez ambicí, ale potěšila. 6/10. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dám tomu 4. Má to vše, co sem chtěl v tu chvíli, co sem měl chuť na nějaký brainwash akční náser ... Jen chyběl Adkins ... ale ten pak ani nebyl potřeba ... celkem nápadité a ne okoukané mláticí béčko, který má "sympatické" postavy, opravdu poutavé bitky, a nadupanou hudbu ... stejně jako hlavní borec ... tohle se povedlo ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Motivácia, ktorú má hlavná hrdina, je jasná – za každú cenu chce oslavu narodenia dcéry stihnúť (inak zasiahne matka) a preto stornuje aj veľmi dôležitý boxerský zápas. S tým však nepočíta, že v danom zápase sú obrovské peniaze a niektorí z neskutočného zápasu nebudú mať radosť. Film je so svojim vedením a akčnou/bojovou líniou spíš viackrát pripomína nejakú Netflixovskú tuctovku, kde behanie a „cestovanie“ po Berlíne má ľahký dotyk Stathamovského Cranka, ale ani z ďaleka nemá tak vydarené scény a charakteristické (prípadne charizmatické) postavy (nehovoriac o dialógoch). Z určitého pohľadu je to pochopiteľné, pretože ciele hlavnej postavy sú iné. Napriek tomu si však myslím, že niektorým častiam filmu (príbehu) by mohli venovať trochu viac pozorností. P.S.: Keď spomínané nedostatky vám nejako neprekážajú, tak môjmu hodnoteniu pridajte ešte jednu malú hviezdičku. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Keď hrdina po súboji s černošským zápasníkom v bare vyjde pred bar, môžeme počuť rozhovor dvoch mužov v češtine. (johnsnow)

Reklama

Reklama