Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prísna madam Fourneau vedie dievčenskú internátnu školu, špecializujúcu sa na problémové dievčatá, pričom na udržanie poriadku častokrát používa drsné metódy a fyzické tresty. Niekoľkým študentkám nie sú tieto rázne spôsoby po vôli a zo zariadenia utečú. Riaditeľkina obľúbenkyňa Irene po čase zisťuje, že s údajnými útekmi nie je čosi v poriadku... (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horrorovým 60.létům vládli Angličané, Italové a Španělé. Tohle je bohužel ukázka velmi průměrného dramatu z převýchovného ústavu pro padlé dívky. Každodenní rituály, práce ve skleníku, kuchyni, vyšívání, cvičení u tyče (ale ležaté), diktáty a sprchování ! v dlouhých košilích!. Ředitelka vypadá sice přísně, ale nakonec je z ní vyděšená ubožačka. Šikana (děvčata v ní leckdy překonají hochy), touha po sexu i po útěku pryč. No a pak pár neoriginálních vražd. Tři čtvrtiny filmu jsou taková Smyczkovo Housata, až v závěru se dostaví trocha atmosféry - bouře, mlha, pavučiny, temný dům. Pěkná kamera, hudba, herečky....dost málo na giallo (alespoň kdyby černé rukavice byly) a na horror, potažmo snad gotický už vůbec. I vraha nejspíš většina odhalí poměrně brzy...pro mne velké zklamání. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Konec šedesátek, horor a lesbický podtón... zajímalo by mě, jestli to španělé okoukali od italů, nebo jestli na to přišli sami. Třeba je to tím teplotním pásmem. Podstatnější však je, že atmosféra je slušná a není to žádná kečupovitá amatéřina plná ochotníků. Zapamatovatelných scén je bohužel méně než alternativních názvů, ale finále je perfektní. Serradora ještě blíže prozkoumám. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad spojiť gotiku s giallom nie je zlý, bol som zvedavý čo z toho vznikne. Musím konštatovať, že moje očakávania sú prekonané, užil som si film so zaujímavým príbehom v príjemnej gotickej atmosfére ponurého kaštieľa a s giallo krimi motívom. Snáď jediné k dokonalosti mi tu chýbalo trošku viac erotiky, niektoré scény si to vyslovene žiadali, ale na druhú stranu zase v kontexte deja je pochopiteľné, že sa od niečoho takého upustilo. Tiež vraždy mohli by nápaditejšie a hlavne lepšie natočené. Inak veľká spokojnosť. 75/100 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne ukážkový kúsok, ako nakrúcať/písať horory. Film totižto nefunguje ako prvoplánová žánrovka, ale pracuje na niekoľkých rovinách. Napr. horor sa začína až možno od polovice filmu, dovtedy by film mohol skĺznuť do hocijakého žánru, napriek tomu má tajomnú atmosféru. Práca s očakávaniami diváka je úplne geniálna a vrcholí v závere, keď už je viac menej jasné, kto je vrah, no stále je nejasný motív. Na svoju dobu a okolnosti je úplne obdivuhodné, ako skvelo sú napísané postavy. Je ich tu kvantum a každá, ktorá čosi povedala, má nejaký ucelený charakter. A v neposlednom rade réžia je úplne geniálna. Je tu niekoľko scén, kedy som pozeral úplne s otvorenými očami na to, ako skvelo sú zrežírované (napr. prvá vražda, či scéna v sprchách). La Residencia je klenot, ktorý je aktuálny a inšpiratívny aj dnes. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Residencia je na svůj rok až velmi dobře zdařilý film. Miluji filmy z internátní školy, takže zde máme čest celý film vidět krásné slečny, sice celý film oblečené a to scéna se sprchou slušně nahrávala, každopádně potěší velmi nepředvídatelné úmrtí postav a hlavně šokující a dech vyrážející pointa, kterou jsem absolutně nečekal. Trochu Giallo hodně Gothic a náramně mi to sedlo. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Režisér je synem populárního argentinského horor-filmového herce Narcisa Ibáñeze Menta. (Karlos80)
  • Film obsahuje vůbec první detailní zpomalenou vraždu v dějinách španělské kinematografie. (Karlos80)

Reklama

Reklama