Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že pro diváky je důležitá (ne-li nejdůležitější) ta vizuální nádhera. Některé záběry jsou skutečně skvostné (nejvíc mi utkvěl skákající bílý žralok, parazitující houby na mravencích nebo třeba výlet na Angelův vodopád). Líbil se mi koncept seriálu zmapovat celou planetu. Bohužel díky tomu je to seriál skákající od jednoho k druhému i v rámci jednoho dílu. U ničeho se moc dlouho nezdržíme, jde se zase dál, informační hodnota je malá. Dějová linka se brzo okouká, jelikož všem zvířatům jde vždy jen o to se najíst a rozmnožit. S přírodou nic nenaděláme, ale seriál tento fakt neustále akcentuje a to i tím, jak se neustále soustředí na predátory a jejich lov. Asi aby to bylo zajímavější a akčnější. Taky jeden černý puntík za to, že se docela značné množství záběrů opakuje v rámci různých dílů. Smysl seriálu tkví hlavně v tom vidět v úžasném zpracování ty největší přirodní divy naší planety. A to se mu daří. Mrzela mě absence některých ikonických zvířat jako třeba goril, různých hadů, gepardů, tygr se tu objeví taky spíše omylem na pár vteřin, orangutáni byli jen zmíněni, na žirafy si taky nevzpomínám, ale možná tam chvilku byly. Naopak hodně si cením dílu o mořských hlubinách, protože dokumentů zabývající se tímhle obskurním světem je málo. A vděčím také seriálu za velkou citovou vazbu k levhartům mandžuským, jejichž smutný osud jsem začal hodně prožívat. Nejsilnější děj měla linka o tučňácích císařských. ()

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci prírodopisný dokument. To obrovské úsilie a prostriedky venované tomuto projektu prinieslo našťastie svoje plody a výsledkom je niečo absolútne unikátne. Úchvatné zábery, aké dosiaľ nikto nenatočil, z miest, kde ľudská noha nevkročí, veľmi vzácne živočíchy po prvý krát predstavené na obrazovke v ich bežných činnostiach. Niektoré druhy života sú akoby z nejakého sci-fi filmu, bežný človek o ich existencii nemá ani potuchy. Na rozdiel od neskorších dokumentov Davida Attenborougha (Naša planéta) tu ekologické posolstvo ešte nie je také silné (len sem tam naznačené), dokument sa skôr snaží ukázať divú prírodu v celej jej kráse a rozmanitosti. A darí sa mu to mierou vrchovatou. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu nejlépe hodnocený seriál na csfd přehlížím, až teď jsem se odhodlal a musím říct, že zbytečně pozdě. Největší smůlu mám hlavně proto, že se dívám na 11 starý seriál. Veškeré technologie, neskutečně kalibrováné zoomy a záběry, které zabírají krásy přírody jsou na rok 2017 už zastaralé a spoustu jiných dokumentů nabídne stejný nebo i vyšší zážitek. Dokument hodnotím k roku 2017, věřím, že v roce 2006 by mi z tohoto spadla čelist. O to lepší důvod shlédnout čerstvou druhou sérii hned a neodkládat opět 10 let. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

To je nádhera! Člověku se někdy nechce ani věřit, že ještě na naší planetě existují tak pěkná a lidmi nedotčená místa. A vůbec přírodu já mám hrozně rád a tohle je krásná, divoká, úchvatná, no prostě dokonalá příroda. Tohle je naše planeta a ta nám dává život, neničme si to co je pro nás nejcennější, náš domov. Lepší dokumentární seriál o naší planetě jsem neviděl. Příroda neklame, dokonce ani na obrazovce. Stojí za to vidět v HD kvalitě na pořádné obrazovce. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama