Reklama

Reklama

Thérèse: The Story of Saint Thérèse of Lisieux

všechny plakáty

VOD (1)

Recenze (4)

Hedka 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s iným filmom o svätej Terezke - Therése (1986), musím spravodlivo krátiť hodnotenie. Francúzi to v 1986 roku natočili neporovnateľne lepšie, vrátane výkonu hlavnej hrdinky. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nedala Bohu nic jiného než lásku." - - - První celovečerní film herce a divadelního režiséra Leonarda Defilippis, v němž si zahrál i vedlejší roli otce sv. Terezie Louise Martina. Film se opírá o Terezčiny poznámky, známé jako Dějiny duše, ale ve výsledku působí mdle, bezkrevně. Proč ten chabý dojem? Jedním z důvodů je určitě i nepříliš vhodné obsazení hlavní hrdinky. Lindsay Younce mi v této roli prostě nesedí a její výkon je podle mne nepřesvědčivý. Také se nabízí otázka, zda musela jedna a táž herečka ve svých 22 letech hrát i Terezičku ještě dětskou, před vstupem do kláštera? Co se týče duchovního života sv. Terezie, mnohé jsem ve filmu postrádala, mnohé nebylo ani naznačeno. Cavalierův film z r. 1986 rozhodně překonán nebyl. Slabší 4 *. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

No, pokud jsem viděla skutečně tento film, jako že podle všeho ano, pak bohužel nemohu dát též tak vysoké hodnocení... Trapně sladké a patetické, hlavní představitelka skutečně neumí hrát... První část hraničí filmařsky i dějově s odpadem. Druhá část, v klášteře, je výrazně lepší, i když... No, celkově 2 hvězdy, i když mám chuť dát 3 za téma a za to, že úryvky jak z Terezčiných poznámek, tak z Bible jsou nezměněné. Nicméně dát tomuto filmu 3 hvězdy by opravdu nebylo spravedlivé. Navíc musím se přiznat, že mi z úst Francouzky ta angličtina přišla opravdu rušivá... ()

Reklama

Reklama