Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem při komedii nebrečel smíchy. Holt když se Sandlerovi nechaj volné ruce, nesvážete ho kravinálními výmysly, dáte mu prostor se vyblbnout a jinak vsadíte na vybraný a zároveň bláznivý humor, trošku přislazený špetkou té lásky, nemůže z toho být nic než komediální BOMBA! Potom by dokonce nebylo od věci nabourat jím mou léta uzavřenou TOP 3 komiků. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A ďalšia z "milióna" komédií, v ktorej hrá "hviezda" komédií 90.rokov 20.storčia Adam Sandler (a tiež Ben Stiller). Áno, je to hlúpe - agresívny hráč hokeja sa náhodou pripletie ku golfu a vyhrá celý šampionát, pričom nikdy predtým nedržal golfovú palicu. Ale je to proste komédia. Nečakajte žiadny napínavý Tin Cup s Kostnerom. Tu sa to vyložene zameriava na zábavu a nie samotný turnaj. Stupídne je aj to v akom oblečení Sandler ten golf hrá. V tričku a rozopnutej košeli sa asi dobre nehrá. Pochválim krátku, asi 10 sekundovú scénu so sexi Julie Bowen na kurte na posteli v pančuškách a spodnom prádle. Účasť už zosnulého padúcha z Bonda Richarda Kiela tiež potešila. Film na nudnú nedeľu ako stvorený. ()

Reklama

Ladas6 

všechny recenze uživatele

Pro mně jsou Rivalové nejlepším filmem s Adamem Sandlerem. Výborně jsem se pobavil. Sandler neskutečně hláškuje (nutno podotknout, že originální znění je v tomto případě stokrát lepší než český dabing), jeho údery s rozeběhem jsou úžasné a představa, že se na golf bude chodit s parasem a pivem v ruce, se mi docela líbí :-) Celkově film fakt rychle utíká a je až škoda, že není o něco delší. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

U Sandlera neexistuje stredná cesta, buď ho milujete alebo neznášate. Jeho buranskí jednoduchí hrdinovia jednoducho nedovolia sa na neho pozerať okom bežného diváka. Čo sa týka tejto komédie, je to celé postavené na prostičkom ale účinnom humore, ktorý na prvé zhliadnutie ponúka veľmi slušnú porciu zábavy, kde sa nik nezaoberá tým, ako to skončí, ale ako sa k tomu dopracuje. Sandlerov po všetkých stránkach nekorektný humor slávi úspechy a Happy Gilmore je jednou zo štartovacích mét k jeho momentálnemu statusu. Takže z môjho pohľadu je tento kúsoček typický guilty pleasure, ku ktorému sa hlasno hlásiť nebudem, ale nepopieram, že som sa bavil skvele. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Jedna z trochu slabších Sandlerovek, ale i přesto v celku zábavná. Film zapadá do kategorie bláznivých komedií, což někdy není na škodu, ale furt se na to dívat nedá. To je přesně tenhle případ. Určitě mi film nijak nevadil, pokud poběží v televizi a já budu mít zrovna čas a chuť rád se na něj podívám, ale že bych si ho ještě někdy pouštěl, to asi ne. Adam Sandler zde hraje vzteklouna, což jsme mohli vidět i v jiných filmech. No co vlastně už k tomu dále říct komedie je to poměrně podprůměrná, ale prostředí golfu smíchané s hokejem, je zajímavé. Řeknu to takhle pokuď by v tom nehrál Adam Sandler asi bych si to ani nepustil a pokud ano dostalo by to stoprocentně o hvězdičku méně. Neříkám že by tu předvedl bůhvíjak dobrý výkon, ale ano díky němu je film o něco lepší a zajímavější. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)
  • Happy (Adam Sandler) ve filmu řídí Plymoutr Duster z roku 1973. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama