Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spoustu fórků z ohoblovaného brka Adámka Sandlerů si užijí jen a pouze ti, kteří si smlsnou na všech jeho počinech. Pročež dnes o jednu nadhodnocuji, lepší příklad časovaných vtipů neznám - než ve filmu nahodit hlášku, reagující na žblept z komedie o pět let starší. Je to v bocích! Druhý důvod relativně vysokého ratingu je následující: nesnáším golf. Ne, to není přesné, proti samotným procházkám po trávníku nic nemám - dávím z golfistů. Sebestřední panáci v kostkovaných kaťatech symbolizují buranskou formu (rádoby)zbohatlictví tak dokonale, až bych při jejich zahlédnutí nejraději vybral svá konta, nasákl to benzínem a uspořádal párty u solidní vatry. Blbečci uprděný.... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler patří do kategorie herců, které nikdy nebudu cíleně vyhledávat. Na jeho humoru v tomto filmu neshledávám nic zábavného, dokonce na mě působí dosti vulgárně. Nedovedu si dost dobře představit, že by se i jiní lidé chovali podobně ( snad z výjimkou některých našich poslanců ). Myslím, že Sandler / nebo scénárista / našli pro chování hlavního hrdiny inspiraci v pavilonu opic v nejbližší ZOO. Dvě hvězdičky přiděluji z důvodu, že jsem se i přes to občas zasmál a hlavně za příležitost pro toho bezdomovce, který nosil Happymu golfové hole. ()

Reklama

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

babička v masce genea simmonse z kiss mě bere dodneška.. oblíbená pakárna už od doby, kdy jsem byl ještě malej jantar a zkrátka - buranskej agresor sandler, slizák mcdonald a pečovatel stiller jsou fakt bezva postavičky..a "mimochodem, moje přítelkyně je mrtvá, spadla z útesu a zabila se", je nejlepší balící hláška všech dob. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nekoukej na green, trefuj míček. Žádnej brankář ho nebude blokovat." Golf je taková milá a klidná hra seriózních gentlemanů. Tedy vlastně byla, dokud na fairway nepřiběhl hokejista Štístko Gilmour a nezačal hledat mantinely, o které by omlátil své kolegy ve flightu poté, co jim předtím přetáhl saka přes hlavy. Od chvíle, kdy se tento netradiční plajer začal věnovat kontaktnímu golfu, jsem se začal bavit a dumat o tom, jak málo mi stačí spokojenosti. Jde jen o pořádný odpal, pronásledování krokodýla a zajímavý výsledek pěstního souboje s celebritou. Trochu se za sebe stydím, ale fakt jsem se bavil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to nič prevratné, ale je to pre mňa jeden z lepších Sandlerových filmov. Adam Sandler je v tejto komédií dosť vtipný. Na mladom idiotovi, ktorý sa má ešte veľa čo učiť, je niečo rozkošné. Pútavé na tom je, že jeho postava rastie. Je to nahnevaný a veselý chlapík. Jeho postava je taká, ktorej sa diváci môžu zasmiať. Jasné, že je to hlúpe, ale je to zábava. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje Joe Sakic, legendární hráč klubu NHL Colorado Avalanche. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama