Reklama

Reklama

Dobré pořízení

(festivalový název)

Obsahy(1)

Les bons débarras je považován za jeden z nejlepších kanadských filmů všech dob. Líčí příběh šílené lásky i žárlivosti třináctileté dcery ke své svobodné matce a jejich soužití s alkoholickým, zaostalým strýcem, s kterým žijí na horské quebecké samotě. Vychází z románu Réjean Ducharme. (Letní filmová škola)

Recenze (5)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chvála bohu, že už jsou pryč. Další quebeckárna, tedy ne kafkárna, i když různé obsahy mohou mít stejné významy. Tady nejde o to, někoho charakterizovat, natož kritizovat. Jde o to, jak se do této rodiny zařadit. Někoho vystřídat a sehrát jeho roli lépe, pozitivněji? Nebo se do ní vetřít - a jako kdo? a v jakém věku? Je jasné, že čekají jen na nás, na někoho z nás! Sami se spasit nedokážou. Jako by megnitidou nebyl nakažen jen Ti-Guy, ale procházela celým filmem, jehož osou je nesmiřitelná a sebezničující láska matky (Marie Tifo) a její dcery Manon. Možná bychom se více mohli dozvědět z knihy "Les créations de Réjean Ducharme", jejímž autorem je Petr Vurm (Brno: Masaryk University Press, 2010). Napíšeme mu, třeba nám ji pošle... ()

wick 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama...které by mohlo být tak o 20 minut kratší, ale to je asi jediná výtka, jinak pro mě na KVIFF v poloprázdném sále silný zážitek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama