Reklama

Reklama

Král Syrohlav

  • Česko Velkohlavý král (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedaleko malého městečka Rathmorne se mužům pracujícím na poli nešťastnou náhodou podaří osvobodit ze staletého zajetí starobylého démona Rawheada. V ten samý čas do města přijíždí se svojí rodinou historik Howard Hallenbeck (David Dukes), aby se zde věnoval sběru materiálu pro svoji knihu o starých pohanských posvátných místech. Krvavému teroru, který Rawhead ve městečku rozpoutá, padne za oběť i historikův syn a zoufalý Hallenbeck všech svých poznatků využije k tomu, aby monstrum jednou provždy zničil. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátý léta jak vyšitý. Nějak se Clive Barker ty scénáře musel naučit psát, a tohle jako začátek není vůbec špatný. Je tu všechno, co horory v té době měly mít – krev, nahá prsa, souboj dobra se zlem + jednu vynikající scénu jako bonus. Ďábla jak chčije na kněze, to neuvidíte v každém filmu. Ano, maska Krále velkohlava není nic moc, vypadá jak liliputánský King Kong, ale mě docela bavila. Celkově krásný průměr, čekal jsem to mnohem horší. Tak mě napadlo, je zajímavý sledovat, jak v osmdesátých letech, jak tu již někdo zmiňoval, v hororech nelítaly střeva a vnitřnosti (samozřejmě na pár vyjímek), ale zase v každém druhém byly nahá prsa, dneska střeva lítaj, vnitřnosti lítaj, těla se trhaj, žvejkaj, melou, sekaj, drtí, ale nahá prsa aby člověk pohledal. Teď se jen rozhodnout, co z toho je lepší. Nejlepší je to asi nakombinovat:-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa naprosté ( a utajované ) prekvapenie. Ten prastarý monstroidný týpek má niečo do seba, pohybuje sa v skvelo vybratých lokáciách ( depresívne, chladné počasie, občas pripomenie staré Hammerovky ) a ak dôjde na akciu s ním, nemá sa snímok za čo hanbiť. Trochu ľutujem minimum gore, ktoré by takémuto námetu primerane sadlo a vzhľadom na veľkosť titulného mäsiara, by sa malo na čo pozerať. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od Barkera bych čekal větší bizarnost.... Základ bez nápadu - vypuštění spoutaného démona, démon se bezcílně toulá po venkově a vraždí (podprůměrné gore, které nevylepší ani utržená hlava, ani rudý gejzír z krční tepny), démon je marně pronásledován, démon stále vraždí, démon je zničen, démon udělá na diváka baf. Když si vzpomenete na kreace S.Winstona (za všechny Predátor), pak se té gumové držce musíte smát. Jednání postav na mačetu, rvačka Hallenbecka s knězem v kostele k popukání. Barkerově povídce to nesahá ani ke kotníkům...ještě že se pak mistr pustil do Hellraisera.... Právem pozapomenutý snímek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento méně známý horror z 80. let není zas tak špatný. Sice je fakt, že spousta diváků kritizuje masku hlavního monstra, na druhou stranu, když Jasonovi občas spadla maska v některém z dílů Pátku třináctého, taky nevypadal kdoví jak důvěryhodně ... Rawhead je obr, takový trochu amatérsky namaskovaný "Predátor", který vyleze z pod šutru na poli a začne masakrovat obyvatele místní vesnice. Kromě trapné masky, kterou koupíte jistě v kdejakém krámě s žertovnými předměty, film ale vyniká velmi dobrými hereckými výkony, dobrou atmosférou a jistou dávkou napětí. Gore scén si příliš mnoho neužijete, je to klasika 80. let, v té době moc střeva na obrazovce nelétala ... Ale jinak je to docela dobrý atmosférický horror. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento hororový snímok z roku 1986 ma nadchol tou vynikajúcov atmosférou aká vtomto filme je. Toho Trojhlavového mohli spraviť aj lepšie ale mne tá tlama ani nevadila pretože časom som si zvykol. Koniec bol dobre dokonaný keď toho zmrda zničili ale on ešte na konci ožil. Solídnych 80 percent ani som sa nenudil :D. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama