Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Exterminátora jsem chtěl vidět od dob co jsem viděl Lesterova parádní film Třída roku 1984, který považuju prakticky za dokonalej film. Nicméně film jsem neustále odkládal, a viděl jsem ho až teď. První co mě lehce rozesmálo bylo prostředí a jestli si tvůrci myslely že takhle bude vypadat budoucnost. Herci jsou špatní a film je děsně "cheesy". Ale dokázal mě zabavit, efekty jsou ke konci pěkný a roboti je parádní. Béčko jak se patří které sice nedosahuje Třídy 1984 ale i tak mě to bavilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester jednu dobu figuroval v mém žebříčku nejlepších režisérů. Mám rád jeho starší kousky, ale poslední dobou mi přijde, že se výrazně zhoršil. Ve své nejslavnější éře natočil několik velice zajímavých filmů (Commando, Class of 1984) a tento kousek k nim bezesporu patří. Filmy odehrávající se v chaotické budoucnosti se mi hodně líbí a zvláště když v nich nefigurují zombíci. Samotná tvůrčí myšlenka nebyla vůbec špatná a jak vidno se tento film stal posléze inspirací mnoha dalších (hlavně tedy některé jeho prvky). Což jsem samozřejmě ocenil. Zvláště pak prostředí pouličních gangů a roboty-učitele. V neposlední řadě samozřejmě i herecké obsazení a sympatického hlavního hrdinu. Asi největší doménou bylo skloubení několika filmových žánrů dohromady, takže si každý divák určitě přijde na své. Film nám nabídne celou řadu akčních pasáží (i když ta největší přestřelka dvou gangů byla hodně úsměvná), stupňující se atmosféru a velice slušné vyvrcholení. Samozřejmě nesmím opomenout ani ucházející „gore“ efekty, které se objevují hlavně ve druhé polovině filmu. Lester dokázal namíchat slušný driják napětí, černého humoru i akce, takže jsem se po celou dobu vůbec nenudil. Navíc se tu vyskytuje hned několik nezapomenutelných hlášek. 70% ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

K tomuto béčku mě vážou hlavně nostalgické vzpomínky (jako malému mi to přišlo hodně brutální a dost syrový na to, že se studenti vraždí nebo jsou vražděni (to vyvražďovačky jsem měl ještě před sebou) a dokonalý interzoňácký dabing, kde hodně daboval, se skvělým teen-hlasem, třeba Tonda Navrátil, jen ten Pomeje chyběl:-) ), ale i dnes je to super béčko s drsnými roboty se zbraněmi místo rukou, s některými šílenými scénami (např. když jeden z těch učitelů ohne přerostlé caparty přes nohu a dává jim na zadek je vážně soda nebo autobus, který vybuchne, když projede skrz skleněné dveře atd atd), krátkou stopáží a Traci Lind, do které jsem byl tehdá zamilovanej. "ta ku*va není ani pravá, jak si s ní máme do prčic poradit" 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Roboteacher, aneb likvidace vždycky bude stát míň než inkluze.. Co na tom, že autoři kostýmů a účesů nevyndali hlavy ze sáčků s toluenem. Koho zajímá, že příběh je tupý jak Horáček s Pažoutem, vykrádá se Cameron a Stacy Keach vypadá jako provozní Modré ústřice. Lesterova Cesta do hlubin študákovy lebky je ultimátní béčko, které boduje právě svou obskurností a nyní už nemyslitelným ideologickým podhoubím. A co si budeme nalhávat, pozice ředitele této školy byla pro Alexe z Mechanického pomeranče dalším logickým krokem. Drugs Kill. Education Too! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko s velkým nádechem 80. let o vzdělávání v budoucnosti. Zkrátka jsou ghetta v kterých vládnou gangy mladistvích. To by nebyl takový problém, jenže oni odmítají chodit do školy, tak do jejich školy nasadí kyborgy (učitele), kteří jsou naprogramováni tak, aby udržovali pořádek. Jenže oni se po čase vymknou kontrole a začnou problémové studenty vraždit. Tehdejší reakce na tenhle film musela bejt velmi zajímavá. Škoda jen, že je film u nás tak trochu zapomenutý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama