Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

petero 

všechny recenze uživatele

Pri tej scéne rodiaceho sa dospelého človeka ma samozrejme napadla scénka z Ace Ventura 2. Veľmi komorný snímok s atmosférou dobrou len na začiatku kde hrá space music a to stretnutie mimozemšťana na ceste v noci nemalo chybu ale potom už len nuda až do konca. Vďaka tomu že to je vlastne anglický film sa mi zdalo že je zo 73ho nie z 83. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek nebyl zařazenej na listině Video Nasty asi bych se o něm stěží dozvěděl. Ono taky vlastně není o co stát. Odradil mě hned začátek a zároveň mi tím dal znamení, že půjde o laciný a nudný béčko. Osmou minutou se , ale můj názor začínal pomalu měnit. Příchodem " Xtra " ( nevím jak jinak toho šmejda z vesmíru nazývat ) film začíná jít do obrátek. V 19 minutě začíná přícházet scéna, díky níž byl tenhle snímek zařazen na " videonasties ". Od téhle chvíle ale začíná nudná WTF pasáž. Vojáček v životní velikosti a trpasličí klaun mi sem absolutně neseděli. Na konci se sice ještě nějaká akce objeví, ale to už předchozí nudu nemůže zachránit. Jedna scéna nedělá dobrej film. Popravdě nechápu proč vznikly ještě dvě pokračování. Když už jednička za moc nestála. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery proslavila jedina scena. Zena, rodici dospeleho muze se totiz jen tak nevidi. Navic, kdyz to obalite do hromad slizu a krve, jde o opravdovou lahudku. Dnes uz je tenhle, vpodstate komorni, pribeh o mimozemskych unosech po trikove strance celkem vycpely, ale misty si drzi hodne zajimavou atmosferu. Ta je, hlavne zpocatku, ne nepodobna ranym kouskum Davida Cronenberga, bohuzem s postupujici minutazi ubyva. Za pozornost tak krome zmineneho porodu stoji hlavne ustredni hudebni motiv z pera samotneho rezisera. Skoda, ze uz nikdy hudbu k filmu nedelal. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se na první Xtro těšil, až jsem byl už v půlce filmu zklamán. Převážná část je totiž nudnou a ukecanou výplní jakéhosi příběhu, v němž si otec mimozemšťan přiletí pro svého syna pozemšťana. Přitom prvních 20 minut je naprosto excelentních a hýří opravdu strašidelnou atmosférou. Jenže potom, co žena porodí dospělého muže, se to začne utápět slovy, několika hnusnými záběry a pro mě naprosto nepochopitelnými prvky. Ano, mám na mysli oživlé hračky a hlavně toho klauna! Ten konec mi to jakžtakž ještě zpříjemnil scénou rozpadávajících se ufounů a jejich odletu, ale celkově je to pro mě hrozně zvláštní film s podivnou a na nervy lezoucí hudbou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk, tak mě jeden večer rodiče od tohoto filmu, tenkráte nahraného na ušmudlané VHSce, vyhnali do postele. Film jsem vůbec nechápal, ale taky jsem nechápal těch asi 20 minut zvráceností a bizardností, co obsahoval... Po mnoha letech jsem si X-Tro pustil již v klidu bez asistence rodičů a byl jsem docela mile překvapen ... Rozhodně se jedná o netradiční scifi/horror, který svým jednoduchým dějem slepuje dohromady (v době vzniku) řádně šokovalo ... Od krve a brutalit přes nahotu, sex až rozpadání se některých hrdinů filmu, oživování vražedných hraček atd. ... Vůbec se u tohoto filmu nedivím, že byl na pár let v UK zakázán a umístěn na tzv. "videonasties list", protože je to skutečně jen snůška na svoji dobu hodně odvážných scén ... V té době možná pobuřujících, dnes již spíše zajímavých. Jako film to není nic moc a tak tak to drží při sobě, ale pro nadšence do okrajových podivnpstí je to docela zajímavé... Není to žádný extrém, ale skutečně co 5 minut, to nějaká zvrhlá scénka a to různého charakteru a kalibru, takže jak jsem již psal ... ocela zajímavé ... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Vďaka niekoľkým ostrejším scénam bol film v Británii umiestnený na takzvané "videonasties" VHS. (Jello Biafra)
  • Mimozemšťana, ktorý na začiatku filmu napadne ženu v chate, hral v skutočnosti mím v kostýme. (Jello Biafra)
  • Hudbu k filmu nahral samotný režisér Harry Bromley Davenport. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama