Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1953 kdesi na Uralu prožívá své osudy v primitivním baráku skupina lidí. Tento mikrosvět má své zákony a zvyky, které se jakž-tak dodržují, i když jde o obyvatele skutečně různorodé. Zamilovaný milicionář, udavač, židovský fotograf, bývalí trestanci, Němec, věčně opilá žena, evakuovaná dívka... Esence komunistického Ruska 50-tých let v extrémně vypjatém období - Stalin je už mrtvý, Beriji však ještě nezatkli. Vztahy mezi postavami se vyostřují a je jasné, že očekávat happy end by bylo naivní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Nevšední film navozující atmosféru počátku padesátých let, se širokou ruskou duší i otevřeným srdcem. Vynalézavá kamera zaujme zajímavými záběry, střídáním černobílé a barvy v odstínech. Kvalitní režie a přesvědčivé herecké výkony. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Poválečný příběh jednoho domu zrcadlí náladu ruské společnosti a zároveň se snaží postihnout dějiny této země v širších souvislostech. Neomezuje se na vykreslení poměrů na venkově (vesnický idiot samozřejmě nechybí :), možná malinko nadbytečným obloukem přistupuje také k problémům městské společnosti, potažmo společnosti jako takové. V Baráku narazíme na mnoho postav, na mnoho nedůležitých postav, na mnoho nesympatických postav a je jenom na nás, kterým z nich, zda vůbec nějakým, budeme naslouchat. Film nepříliš umně maskuje, že je mu to vlastně jedno. Ano, podobné filmy zpravidla vyhrávají na různých mezinárodních festivalech… . Dojem divácké „nevstřícnosti“ v mém případě umocnila obrazová nekvalita kopie vysílané na ČT 2. Nerozhodnost jednotlivých scén, jak se barevně naladit, byla iritující a dotvářela dojem díla z dalekého chladného východu, které po cestě do Čech muselo překonat mnoho záludných nástrah. 60% ()

Reklama

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který je nám až podivuhodně blízký. Scéna radosti z vylovení pistole ze sraček, jako by vypadla z filmů Jasného či Formana!! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Snímek má vcelku silnou atmosféru - jen škoda těch "uměleckých" vizuálních vsuvek - ty mi tam nějak neseděly. Každopádně za zhlédnutí film docela stojí - avšak výhradně v nějaké pozdní noční hodině, která dovolí podivné atmosféře Baráku naplno vyniknout. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama