Reklama

Reklama

Křup

  • Kanada Crac
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Rodinný
Kanada, 1981, 15 min

Režie:

Frédéric Back

Obsahy(1)

Rychlý rozvoj provincie Quebec je symbolizován přechodným živote prosté houpací židle. Film s doprovodem stepové hudby, hudba vznikla spoluprací s Le Reve du Diable. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

Recenze (19)

easaque 

všechny recenze uživatele

Animovaný příběh symbolizující rozvoj jedné provincie, jak si přečtete v obsahu. Stylově typický Back s námětem, který se dnes už téměř neobjevuje a mě připoměl starou českou animační školu. Pro mě jsou to lepší 3 hvězdy a viděl jsem to tady [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tento krátky animovaný film ma uchvátil svojou animáciou a nádhernou hudbou od prvej chvíle a príbeh jedného hojdacieho kresla ma v tejto nálade držal až do samotného konca, pri ktorom som mal krásny pocit blaženosti z videnia ozaj výnimočného filmu. Vrele odporúčam a tento skvost radím medzi to najlepšie, čo som spomedzi animovaných filmov kedy videl. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Miluji animované filmy, a to právě kvůli takovým dílům, jako je například Crac. Je to protože animace umožňuje ztvárnění jakýchkoliv fantazií a to osobitým, rozeznatelným, způsobem. Frederick Back toho umí úžasně využít. Vykreslil krásný snový svět, v němž se prolíná jeden nádherný obrázek za druhým. V tomto krátkém filmečku je snad tisíc originálních nápadů, prostě nádhera. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Backova animace s důrazem na konturu a symboliku barev hraničí s impresionismem. Jeho fantazie opravdu poletuje někde uvnitř animace a při vnímání té harmonie barev precizně skloubené s hudbou, člověku se až tají dech, a nakonce stejně zjistí, že uvnitř animace poletuje také. 15minut vznášení se v příběhu, který není nijak složitý, ale působí jako pohlazení. A přitom v sobě nese spoustu otázek, někdy i zásadního rázu, ale kdo viděl, ví, jakou dává Fréderic divákovi odpověď... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama