Reklama

Reklama

All Nothing

(festivalový název)
  • Kanada Tout rien
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 1980, 11 min

Režie:

Frédéric Back

Animovaný film beze slov „Všechno a nic“ ukazuje lidstvo s touhou brát si všechny přírodní krásy, jako by byl svět stvořen jen pro náš užitek. Lidé se snaží svou nespokojenost s touhou po vlastnictví řešit ničením okolní živé přírody, které ale naopak nespokojenost ještě zhorší. Poté, co se lidé chovají k rostlinám a zvířatům více než neuctivě, končí film pozitivním závěrem - v harmonii všeho živého včetně člověka.
Film byl inspirován Příběhem vojáka od Ch. F. Ramuzeho (trumpeta)

(více)

Recenze (10)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento snímeček neohromí dokonalým technickým zpracováním, kterým se mohou chlubit jeho mladší sourozenci. Kresba a ani animace zde nedosahuje takové dokonalosti jako např. v The Man Who Planted Trees. Na druhou stranu film stojí na dobrém nápadu. Bůh stvoří lidi a neví co s nimi. Dá jim šupiny, nádavají, dá jim peří, nadávají, dá jim srst nadávají. Tak je nechá být a oni si začnou stejně vše přivlastňovat. Úsměvné podobenství, které je vašak místy možná až moc radikální. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

podobenství, které se z počátku jeví poeticky, ale ke konci odhalí tu pravou tvář nenažraného lidstva. Za svou podstatu si slabší 4 hvězdičky zaslouží - zkoukněte třeba na youtube [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...opravdu... lidstvo... nejslabší článek pověstného řetězu... mile zpracované a přesto smutné... konečná naděje je v nedohlednu... ()

wovsi 

všechny recenze uživatele

Nezměrná lidská pýcha a touha podmanit a zotročit okolní svět včetně veškeré přirozenosti a života. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Snímeček mě moc nezaujal. Prvních sedm minut mě nebavilo, ale od pak od momentu, kdy člověk zabil boha, to začalo být opravdu dobré. Škoda, myšlenka byla skvělá, ale nepřesvědčilo mě provedení. ()

ElisD 

všechny recenze uživatele

Překrásné .. a velké poselství, ve své jednoduchosti a srozumitelnosti. Připomíná mi citát: život je krátký na vše krom radosti. ()

Reklama

Reklama