Reklama

Reklama

Días sin luz

  • USA Days Without Light
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
Španělsko, 1995

Recenze (16)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Španělský hororový kouzelník a v současné době jeden z mých nejoblíbenějších režisérů Jaume Balagueró v roce 1995 ještě nebyl v takové formě, v jaké je dnes. Ale už v tomto snímku lze něco z jeho pozdějšího mistrovství najít. Días sin luz jsou dokonale atmosférickou podívanou s dvěma brutálnějšími momenty, která však skončí dřív, něž stihne v divákovi něco zanechat. Osm minut je prostě fakt málo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Balaguero dokazuje, že má originální nápady. A to jak režijní, tak i scenáristické. Škoda, že ho tolik omezuje stopáž a tak je to celé takové líbivé jablko, které však zůstává pouze nakouslé, ale ve výsledku nesnězené. Ocenil bych to tak spíše v celovečerní podobě a s patřičným rozpočtem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Už trochu propracovanější než první kraťas tohoto režiséra. Opět bych zde mohl zmínit jméno Nacho Cerdá, tentokrát jsem si ho dokonce všiml v titulkách (asi u produkce, nebo něčeho takového). Ani zde se nevyhneme některým úchylným motivům, které nám předchozí film mohou trochu připomenout. !spoiler!Akorát teda jedna poznámka: ta ruka by asi tak snadno uříznout nešla, přece jen tam jsou dvě kosti, které by bylo lepší přelomit...takže stačí naříznout ke kosti, a pak už jen zapáčit přes koleno :-). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle mě bude ve snech strašit asi ještě nějakej ten pátek... brrr! ale jak tak nad tím přemýšlím, mohlo to být delší... každopádně mě tenhle kraťásek docela navnadil na další režisérovu tvorbu, z níž jsem dosud viděl jen celkem nevýraznou Temnotu... 70% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale na něčem se Balaguero přece musel rozjet, to je jasný. Tak aspoň ty 2 hvězdy mu pošlu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Duo Nacho Cerda a Jaume Balagueró dokázalo stvořit hodně slušný scifi-short spojený se sadomasochismem a divák si tak může vychutnat tuto "úchylnou podívanou". Bohužel si nelze nevšimnout několika těžko uvěřitelných a nelogických prvků. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Příšerný. Odporný. Nechutný. Šílený. A nevím, jestli v dobrým slova smyslu:) Nedoporučuju slabším povahám. Jinak je to ale zajímavý snímek, který mi připomína svým ztvárněním "Amélii"..jak tou ich-formou, tak i "uměleckými obrazy". Pro zájemce jsem dávám odkaz, kde se můžete podívat http://www.youtube.com/watch?v=b2l-jIgLsd0 . ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je 8 minut se Dny beze světla málo, pro mě možná až příliš, byť proti nesmyslné a nesmyslně úchylné Alicii krok dopředu. Atmosféru to má a režijní nápady jsou místy super, i tak mi ale spíš než nějaké závažné sdělení v hlavě zůstanou s/m kostýmky nebo řezání ruky a to je z mého pohledu špatně. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Formálna stránka tohto krátkeho filmu je fakt skvelá, dokonca by som povedal, že na úkor tej obsahovej... Príbeh je aj podľa mňa ukrátený dĺžkou (resp. krátkosťou) filmu, lebo tento talentovaný autor evidentne mohol spraviť na túto tému kľudne aj stredometrážny film a vyznelo by to určite lepšie, ako táto rýchlovka. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

více děje, více vysvětlování a (tím pádem?) i méně strachu a nejistoty než u předchozího kraťásku. Kde je Ninkaa, aby ohodnotila masku, objevivší se i v tomhle filmu? (Asi se bude jednat o nějaký obyčejný typ.) ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

od předchozí Alicie trochu posun, nicméně opět se nejedná o nic, co bych mohl nazvat uměním nebo vyprávěním příběhu a to i přesto, že zde voiceoverové vyprávění je. snímek mě ničím nezaujal a s ohledem na Alicii je vidět, na čem si Jaume ujíždí...no, každý máme své fetiše a je jen dobře, že o nich každý z nás netočí své kraťase, tak bych si asi svět kinematografie nepředstavoval a jen doufám, že Jaume už do světa nevypustí žádné další dílo, ve kterém by prezentoval své niterní myšlenky a představy... ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Nápaditý temný kraťas, už ubylo fetišismu a přidáno na scénáři. Lepší poměr, už zde poznávám Balaguera a vidím zde zrod jednoho z nejlepších hororových režisérů současnosti. ()

Reklama

Reklama