Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

Ony 

všechny recenze uživatele

Zákeřnost tohoto filmu tkví v tom, že nakonec není až tak hrozný, jak by člověk čekal. Já například počítala s tím, že u něj umřu, ale nakonec to byla průměrná trapnost, kterou v Brabcově případě šlechtí, že není ničeho adaptací (i když podle mě jsou tam zřetelné odkazy na Gombrowiczovu Pornografii). ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

MŮŽEŠ MĚ MÍT I ZA ŽIVA? To je nějaká narážka na nekrofilii? O_O (_!_) Tak za prvé. Když chcete něco takového točit (fantasii). NEDĚLEJTE Z TOHO MUZIKÁL! Za Druhé... a co je dost podstatné, než začněte točit, vyberte si scénáristu který pravidelně nešňupe peří a konečně za třetí.... Když už to začnete točit a vykašlete se na scénář... předhodíte ho dětem v mateřské školce aby na tom doladili nějaké ty kosmetické změny. NEUVÁDĚJTE TO JAKO RODINOU KOMEDII PRO CELOU RODINU.... (taktéž ten dvojsmysl "v pěřině") Chudáci děti z toho pak mají trauma že je nikdo nechápe. B) Nádherný důkaz toho že v téhle zemi si opravdu každý může realizova své divné představy a úchylné sny... za cizí peníze. Za účasti hvězd které po premiéře nechápají ještě teď. :) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od dob barevné (ale povedené) Kytice jsem si zvykl, že Brabec má rád vše v sytých barvách... Tady to už ale s teplem barev přehnal a to tak, že to možná ovlivnilo i výkon jednoho z mužských herců... :-). Při sledování jsem přemýšlel pro jak starého diváka to vlastně točil. Pravda viděli jsme to klasicky z DVD ve 2D. Můj šesti-letý syn se u toho chvílemi nudil a nedivím se, lecos bylo v ději pro děti překombinované. A ani animace mi nepřišly nijak zázračné. Teenager asi teplem sálajícího Mádla i krajkovou Barbie Nikol obloukem obejde a dospělý divák jen marně hádá čím že se to celý filmařský tým, včetně herců před natáčením tak sjel... Pár nápadů oceňuji, např. vtipnou konkurenci mezi čistírnou peří, která peřiny čistí i od snů a krámku naproti, který naopak sny vykládá.... Zbytek ale byla růžová halucinace a když už tedy pastelové barvy, tak si radši doma pustíme Tipa Ťapa se strýčkem Fidem. Hvězdička za snahu a za ten sen, coby bylo kdybych našel Nikol v peřině..... * ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, ale TAK moc jsem chtěl jít proti proudu, i Ježíškovi jsem napsal srdcervoucí prosbu protkanou sem tam nějakou tou výhrůžkou. No, možná jsem neměl písmenka vystřihovat z Rudého Práva a podepsat se jen jako "přítel" zřejmě také nebyl nejlepší nápad, protože toto privilegium věnoval evidentně někomu jinému. Takže, kde že se to duhové hovno vylouplo?? Snad kameraman Brabec sám sebe mylně přesvědčil, že když díky jeho ocasu vyrůstá Menzelovo potěr, takže se na něj nějakým záhadným způsobem přenesla i jeho(rozuměj paroháčova) režisérská invence a profesionalita, možná je vznik všeobecného problému i v tom, že v PEŘINĚ se dějí věci prapodivné a - cituji - život roztoče trvá 20-40 dnů. Samička roztoče vyprodukuje za pět týdnů svého života 60-100 vajíček denně. Během svého života vyprodukuje každý roztoč více než 2000 částeček výkalů obsahujících silný alergen. Konec citace. Snad neprospěla ani výroba zbytečných extrémů, tím myslím herecké obsazení, protože pět Rodenů a dva Polívky jisto jistě sejme mladý, odporný a žaludekobracející Kratochvíl, Balzerovou s Vašutem vyzmízíkuje transka a jezdkyně rallye Rolincová s rypákem jak klikou od blázince, a můj oblíbenec Mádl (pamatuješ, Jiříku, jo, za to ucho bych tě z hospy vyvedl zase) dokoná vše ostatní. Pokud se Vám zdá můj komentář nepřehledný a skákající od zdi ke zdi, pak je to právě proto, že tak nějak na mě tento barevný a falešný průjem zapůsobil. Přesněji řečeno jsem měl pocit, že se koukám na http://www.youtube.com/watch?v=EKqeoYp168Q , jenže tahle příšernost trvala pouhopouhé tři minuty, takže se ptám, pomýlený umělče...co bude příště??? Anthony Hopkins a Jakub Smolík ve westernu 5D??? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za exteriéry Písku. Jinak "holy shit". Bez děje, přeplácané, přebarvičkované, písničky unylé, svět v peřině bez nápadu. Přitom mít to v ruce schopný scenárista a dramaturg, možná by z toho vykřesal slušnou pohádku s nějakými zákonitostmi. Ale tady prostě nefunguje vůbec nic, a přes veškeré 3-D to vypadá neuvěřitelně lacině. (Už třeba jen lokace snu a písniček - všechny u kostela, maximálně na mostě). Lituju všechny, co na tom byli v kině, protože u DVD lze alespoň přetáčet. A i tak to byla neskutečná nuda, trapas a přehrávání. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně hned po úvodní písni, kde babičce (Eliška Balzerová) chce strážník (Arnošt Goldflam) pomoct otevřít mříž, je v odrazu na dveřích vidět člověk v civilu, v modrém tričku a kšiltovce. (MissSimm)
  • Ve filmu V peřině zazní 22 původních skladeb. Hudbu k filmu a většinu písní složil René Rypar, skladatelskou sestavu ale doplnilo i několik unikátních hostů. Dvě skladby s názvem "Schody" a "Peří, prach a broky" z alba Banditi di Praga složila přímo pro film skupina Kabát a několik let po smrti Karla Svobody zazní ve filmu melodie, které pro „Peřinu“ exkluzivně složil. Skladby otextoval scenárista filmu Miroslav Adamec a František Moravec. (POMO)
  • Když tatínek (Karel Roden) telefonuje do kachnoservisu, tak si objedná kachny bez toho, aniž by se představil nebo řekl adresu doručení, a přesto mu jsou dodány. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama