Reklama

Reklama

Don't Open the Door!

  • USA Don't Hang Up
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V tomto hororovém filmu svědomitá vnučka jede domů postarat se o svou churavou babičku. Najednou zjistí, že je v domě uvězněna s vražedným šílencem, který ji obtěžuje děsivými telefonáty. (Karlos80)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

koval45 

všechny recenze uživatele

Zase po delší době sem dostal chuť kouknout na nějakej starší americkej kousek a tohle byl teda slušnej cvokhaus, ale docela mě to bavilo. Zas na druhou stranu, pokud je nejslabším článkem filmu jeho hlavní motiv, není to asi moc dobrá vizitka. Jednak telefonáty neznámého stalkera totiž nejsou vůbec děsivé, spíš trapné a hlavně se to strašně táhne. A taky jeho identitu jde snadno odhadnout, takže efekt je nulovej. A co s hororem, kde nefunguje napětí? Tady nezbývá, než si užít tu zvláštní psycho atmosféru a všudy přítomnou podivnost. Ať už za to může vhodná hudba a zvukové efekty, uzavřený prostor kde se děj odehrává, navíc absence komparsu, celé je to v podstatě jen o pár hercích, (ne)kvalita kopie tomu taky ještě dodá grády. No a výsledný mix mě celkem zaujal. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pouze pro grindhouse hard-core fanoušky levných-zrnitých a obskurních flicků. Film místy přijatelné psycho-klaustrofobní atmosféry, kde se našlo pár napjatých momentů a nějakých levných strašidelných vzrušení, vražd tu ale moc nebylo, nicméně celé se to odehrávalo jen na jednom místě (starý dům, kam se po 13 letech od brutální vraždy své matky, vrací mladá žena, tentokrát kvůli péči o svou nemocnou babičku, která jak se zdá to má bohužel už za pár...je to ale horor a ústředním motivem je barák hrůzy, takže první ne zrovna moc příjemné události na sebe nenechávají dlouho čekat) a takové filmy já osobně moc nemusím. Film má strašně pomalé tempo a celé to pak navýsost nudí, nudil jsem se hlavně při všech těch nekonečných rádoby-strašidelných obscénních telefonátech fanatického stalkera, který je ukryt někde v domě. To bych ale správně neměl ne? Ty by naopak měly patřit k tomu nejlepšímu tady! Ve filmu není žádné velké násilí, krev ani nahota a sex, hlavní hrdinka není moc hezká a jediné co umí je neustále fňukat, ale hraje to holka docela s přehledem to se musí nechat. Film na mne působil dost bezobsahově a bezúčelně, náhlý konec je poměrně zmatený a otevřený, je tedy jen na divákovi pro kterou verzi (variantu) se rozhodne nebo se přikloní. Trailer podle mne vypadá lépe než celý film! Režisér Brownrigg natočil za celou svojí kariéru pouze 5 filmů (včetně známé populární kultovní "Video Nasty" klasiky, "Don't Look in the Basement!", kterou jsem zatím neviděl), tento byl v pořadí 3, a neřekl bych ani že šlo o jeho nejlepší film (možná jen o nejvíce obskurní!), z toho co jsem od něho viděl, by to to zatím tipoval na povedené hixploitation "Scum of the Earth", které mě oslovilo asi nejvíc. Podobné filmy: "Black Christmas". ()

Reklama

Reklama

Reklama