Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako dítě zůstala Melissa O'Keefe opuštěná a tak vyrůstala v dětském domově, což na ni mělo hluboký dopad. Nyní pracuje jako detektiv na případu pohřešované mladé dívky a její pátrání ji zavede až na Hartlův ostrov, malinký proužek země blízko přístavu. Kdysi tu byla klinika, kam nemocnice převážely duševně choré chudáky, ale ta už zchátrala a tak je dnes ostrov hlavně místem, kam město New York už léta pohřbívá trestance, nemajetné chudáky, bezejmenné bezdomovce i jiné ztracené existence a kde jako hrobníci tu pracují vězňové z blízké věznice. Multimilionář a obchodník Rupert King vystoupí se záměrem vystavět na ostrově Město naděje, obytný komplex pro bezdomovce a životní ztroskotance, který by jim nabídl druhou šanci. Protože má se starostou dobré vztahy a jeho záměr vypadá jako velkorysá nabídka, dostane stavební povolení. King se v doprovodu svého zástupce, starosty a několika jeho úředníků, vydá na ostrov, aby oficiálně odklepli projekt komplexu. Ve stejnou dobu se na ostrově objeví také Melissa se třemi vězni, kteří pro ni mají pracovat při jejím pátrání. Mezi mrtvými skutečně objeví pohřešovanou dívku, takže může svůj případ uzavřít. Krátce nato zmizí za podivných okolností Kingův zástupce. Starosta a jeho muži se rozhodnou odjet, ale King zůstává, aby svého muže hledal. Pomáhá mu Melissa s vězni a policistou, který má na ostrově službu. Dva z vězňů ho skutečně najdou, ale mrtvého. A co je podivné, v mnohem pokročilejším stavu rozkladu, než by mohlo být možné. Vysvětlení na sebe nenechá dlouho čekat. Cestou zpět k přístavu je dvakrát napadne obrovské hejno much, jehož obětí se stane jeden z vězňů, druhý je mouchami poštípán. Musjí se vrátit zpět do budovy. Poštípaný vězeň se navíc začne měnit až vypadá skoro jako zombie. Mouchy napadanou také policistu, jehož zdravotní stav se začne rychle zhoršovat. Navíc Melissa z Kingova laptopu zjistí, že boháčovy plány zdaleka nejsou tak velkorysé a ušlechtilé jak se tváří. Ve skutečnosti totiž hodlá postavit město pro bezdomovce jako obrovskou zásobárnu lidských orgánů pro transplantace, na kterých hodlá začít vydělávat miliony. King se je nejprve pokouší přesvědčit, aby mlčeli, ale když mu ale Melissa dá jasně najevo, že se nedá koupit, je jisté, že nebezpečí už jí nehrozí jen od nebezpečných much a že se z ostrova živá dostane buď ona, nebo King. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je strašně zvláštní film, chvílema vypadá docela dobře, má mrazivou hudbu a slušnou atmosféru a pak najednou začne hrát hip-hop, který se tam vůbec nehodí (no dobře, přiznávám, nemám ho ráda) a co mi hlavně na celém příběhu vadilo, že to zrovna moc příběh nemá, je tam pár náznaků zajímavých dějů (záběr na děvčátka na ulici skákající přes švihadlo je skvělý) a nakonec se nedozvíte vůbec nic. Červi byli správně nechutní. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jako horor film moc nefunguje, protože řekněme si to upřímně, komu připadá moucha jako nějaká smrtící hrozba. Mně teda rozhodně ne. Nicméně bezútěšné prostředí ostrova a hnusné zamračené podzimní počasí je pěkně depresivní, většina postav trousí jednu hlášku za druhou (vynikající je zejména cynický Malcolm McDowell) a film je podbarven perfektní hudbou, která mi sice připadá, že je trochu vykradená z Candymana, ale to je možná tím bezútěšným prostředím a hmyzem, kteréžto propriety se vyskytují v obou filmech, takže dávám celkem obstojné hodnocení. No a režisér bude asi fanda hip-hopu, protože jsou do filmu umně vloženy dva hip-hopové klipy, která určitě vykradené z jiného filmu nebudou. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Jossie v tom, že to občas vypadalo, že by z toho něco mohlo bejt. Ale nakonec z toho byl jen kýbl. Kýbl ho*en. No a že to jsou zrovna mouchy tomu se ani nedivim. Už tu byli krokodýli, žraloci, pythoni, ptáci, hadi, ovce, pirani, včely, slimáci.. tak proč ne mouchy? 25 % ()

marekkkkkk odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si jednou nahrával na video , poněvadž jsem čekal dobrý horor, po shlédnutí jsem asi 5 minut koukal na konečné titulky a nevěřil jsem vlastním očím. Viděl jsem toho myslim hodně ,ale u ničeho jiného jsem se ještě tak nenudil. Chudák McDowell. ()

Reklama

Reklama