Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

axiom 

všechny recenze uživatele

První díl návštěvníku byl celkem dobrý, druký už šel s kvalitou dolu - holt nastavovaná kaše. Ale asi nebyla dost nastavená pro americký trh a tak vzniklo tohle - a podle mně naprosto zbytečně. Jestli by americký divák nepochopil francouzské reálie a byli nutno dosadit americké, pak je to s ním dost bledé. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ty samý fóry, ty samý dialogy, jen hůř podané. Není to ani moc komedie, jako spíš pohodový film s krásnou ústřední hrdinkou (Ch. Applegate je kočka) a triem výborných komiků (Malcolm McDowell byl supr). Za řeč rozhodně stojí hudba Johna Powella, která snímku dodává až mystický nádech, bohužel místy kontrastuje s trapnými scénami, jindy podkresluje až dojemné scény (lekce šermu na mostě). Rozhodně se povedl český scénář a překlad, archaická mluva působí parádně. Tenhle remake nedopadl tak katastrofálně, jak tu mnozí líčí. Místy je sice pitomej až na půdu, ale koukatelnej (bez problémů). Pokud si film chcete z komediálního hlediska vychutnat, nedívejte se předtím na původní Návštěvníky. Protože bláznivé francouzské tempo zvolnilo. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových 50%. Nikdy jsem návštěvníky neměl nějak v oblibě. Ale nevím, jestli to bylo náladou, ale pobavil jsem se. Tedy především v prvních 3/4 filmů. Sice některé vtípky byly trošku drsnějšího ražení, ale ten kontrast mezi chováním z minulosti a současnosti, ty rozdíly vnímání světa a skutečnosti, navíc okořeněné historickou mluvou, to mě prostě bavilo. Ke konci už to byla trošku nuda, ale po většinu filmu jsem se dobře bavil Asi mi to tentokrát sedlo. Není to žáden zázrak, ale bavil jsem se. Howgh! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná i tento třetí díl natočil stejný režisér jako první dva díly, ale kvalitně na to rozhodně nevypadá. Do tvůrců se připojili Američani. Příběh se vlastně odehrává v Americe a hlavně je všechno tak nelogické až to bije do očí. Jenže co mě dokáže rozčílit ještě víc je hodnocení druhého dílu, které se k tomuto příliš neliší a to není fér. Druhý díl je totiž oproti tomuto osmý div světa a s tím se klidně budu přít. Tento naprosto zbytečný díl totiž nedokáže být vtipný i za cenu toho, že jde od nesmyslu k nesmyslu. Možná pár náznaků a vtipných scén tu je, ale na celý film to zabavit prostě nedokáže. Tento díl nasadil celé trilogii korunku takovou, která ždímá prachy z bezmocných diváků. I když i tak to občas bývá. --- Neměl bys ještě flakón vonného oleje pro mého podkoního? - Uvědomujete si, že vaše koupel stála dva tisíce dolarů? - Jest to tuze drahé? - Ano, dost. - Pak tedy přijmi náhradou jednoho z mých vepřů. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se opravdu hodně, narozdíl od nudné dvojky, ALE vlastně to byla přesná kopie jedničky, jenom zasazená do Ameriky. Nevím, proč tenhle film vůbec vznikl, protože v originále bylo všechno lepší a původní. Christina Applegate sice parádně zapadla, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to byl absolutně zbytečný film. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama