Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hrabě Thibault z Malfete (Jean Reno) má těsně před svatbou se svoji nástavající, krásnou princeznou Rosalindou (Christina Applegate). Na ni má ovšem zálusk nejen on, ale i další rytíři - a jeden z nich se domluví se zrádnou čarodějnicí, a pak Thibault pod vlivem zákeřného kouzla Rosalindu zabije. Ale nevzdává se, a vyhledá čaroděje, aby jej poslal několik minut před hrůznou událost. Anglický čaroděj je ale popleta, a místo do minulosti odešle Thibaulta, jeho sluhu a nakonec i sebe do současného Chicaga - kde se všichni setkávaji s Thibaultovou praprapra...vnučkou Julií. Dokáže se Thibault vrátit zpět do svého času a zachránit milovanou Rosalindu? ... Vzhledem k tomu, že jsem originální snímek neviděl - tedy nemůžu srovnávat - se mi Návštěvníci dost líbili. Samozřejmě, námět setkání minulosti ze současností je velmi profláknutý (i když většinou se člověk z dneška dostává do minulosti), ale i tak se u něj dá docela dobře pobavit. U scén s drakem, objevováním slastí koupelny a večeře v restauraci jsem se dobře bavil - a o nic jiného asi nejde. Jean Reno podává svůj standard, vykulený rytíř mu šel, ale docela mě překvapila Christina Applegate, která od Kelly Bundyové ušla docela dlouhou cestu... ()

BadCough 

všechny recenze uživatele

Jean Reno si to u mňa síce nepokazí, aj keby bolo natočených ďalších 10 Ciest do Ameriky a Purpurových riek, ale... PREČO sa musia Američania večne pchať tam, kde nemajú čo hľadať. Tradícia starých francúzskych komédií, svižné dialógy a nezameniteľný humor, práve to bolo na originálnych Les Visiteurs lákadlom, ktoré ma nútilo pozerať film znova a znova. USA s absolútne inými filmovými zvykmi to samozrejme nemohli zvládnuť ani zo štvrtiny tak dobre. Alebo ide fakt len o to, že sa objaví hocaký kvalitný film s diváckym ohlasom, tak poďme rýchlo žmýkať peniaze... Čo tam po umeleckej hodnote... ? ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna zastánce remaků (pokud to neni opravdu povedený remake). Obsazením stejných herců se snímek chová spíš jako pokračování. Bohužel k ničemu novému nedojde a film je tak úplně stejný jako předchozí Návštěvníci. Hrdinové se chovají úplně stejně, dělají ty samé trapasy a kromě Christiny Applegate je vše při starém. Když nad tím tak přemýšlím, možná je lepší, že se tvůrci nesnažili vpasovat nějaký nový fórek, kterým by mohli už tak nevýrazný dojem z filmu naprosto pokazit. Tak tedy jedna hvězdička alespoň za to, že Jean Reno a Christian Clavier jsou pořád stejní. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vraž do toho tři pukavce, aneb je cosi shnilého v království americkém. Udatný Jean Reno pro ulovení bobříka trapnosti neváhá účastniti se jakékoli hovadiny nehledě na utrpení nevinného diváka, který je nucen sledovat, kterak dva středověcí neandrtálci při jízdě autem nedovedou obsahy svých žaludků udržeti, v luxusní domácnosti se chovají jako kňouři v bahništi a co horšího, ta verbež vyplácá na své odporné, nemyté, zavšivené a zdegenerované tělesné schrány asi dvoulitrové balení No. 5! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, proč tohle točili? Vždyť to je úplně stejné jako první díl. Vím, že američané si točí svoje remaky evropských filmů, ale že tento remake bude režírovat stejný režisér původního filmu a budou zde hrát i Jean Reno a Christian Clavier? To mi opravdu hlava nebere, proč to všichni točili znovu. ... Jinak samozřejmě, že se tohle absolutně nevyrovná původnímu francouzkému filmu. Avšak 3* musím dát, protože Clavier a Reno jsou prostě vtipní i tady v tom. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama