Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno, za vlády krále Richarda Lvího Srdce, kolovala legenda, kterou každý znal - o muži, jenž bohatým bral a chudým dával. V celé říši slul jménem Robin Hood. Ví se, že on a jeho družina nedali spát zlému šerifovi z Notinghemu a že si namlouval a získal srdce panny Marion. Tím však jejich příběh neskončil. Táhl se dál, zahalen tajemstvím, až zmizel zapomenut v bludišti času a křehké paměti. Neb Robin a Marion počali dítě - dceru... Dějiny snad zapomněly na vládu Filipa, syna Richarda Lvího Srdce, ale to hlavní se o něm ví: Filip zůstal svobodný. Své srdce dal do zástavy ženě bez dědického práva. Dceři zloděje a dámě. Obyčejné ženě - neobyčejně statečné. Říkalo se jí - Gwyn a byla dcerou Robina Hooda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

kingik 

všechny recenze uživatele

Legendární zbojník Robin Hood měl dceru. Dokonce sličnou dceru. A také velmi vzpurnou. A ta se jednoho dne v  přestrojení za jinocha vypravila ve stopách svého otce za spravedlností v rámci nespravedlivé korunovace nového krále, nástupce zesnulého Richarda I. zvaného Lví srdce. Má jím být jeho syn Filip. Jenže Šerif z Nottinghamu zase jednou strojí úklady, jak je jeho dobrým zvykem, brzy korunovaný král Jan je tyran a jejich vzájemné spojenectví může napáchat velké škody v kraji. Keira Knightley měla v té době 16 let, chlapecký hrudníček a hýřila sympatiemi. Její tatík Hood je v podání Stuarta Wilsona přestárlý chlapík, který se do soubojů moc nevrhá a je raději uvržen do vězení, aby moc neotravoval svojí přítomností. Šerifa si vzal na starost Malcolm McDowell, který ty prohnané bídáky umí. A princ Filip je vlasatý Stephen Moyer, který ženám mohl způsobit orgasmus. Obsazení je z druhé kategorie, ale právě Knightley film opticky tahá do vyšší ligy. Film má spád a docela rychle uběhne. Spolehlivý hudební skladatel Rupert Gregson-Williams se výraznou měrou snažil svým hudebním doprovodem přiblížit film velkolepému eposu. Film na to ale celkově nemá prostředky. Postrádá drahou výpravnost, spektakulárnost a v akčních scénách je vrcholem detailní průlet letících šípů, což už bylo k vidění i ve verzi s Kevinem Costnerem. Po tv filmu toho víc nemůžete chtít. Hlavním tahákem filmu byla jednoznačně budoucí ženská hvězda, která svými sympatiemi dokázala ovládnout středověké pyje a současné diváky naladit na její budoucí pestrou filmovou kariéru. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dojem jako bych sledoval nějakou lacinou parodii na Robina Hooda od Asylum, pro kontrolu jsem si to skontroval ještě během sledování filmu a zjistil, že za tím stojí Disney. No tak to je jasné a začal jsem si u toho raději číst zprávy ze světa, protože se na tuto televizní frašku nedalo dívat. Keira Knightley je jediným důvodem, proč tomu nevlepím rovnou odpad. Popravdě jsem nestačil zírat na stupiditu scénáře, otřesné rádoby souboje a hlavně toho dementa s účesem ala kastrol. Pořád jsem ve skrytu duše doufal, že ten princ jí alespoň někde znásilní, ale marně. Vzrušení žádné, nuda jako prase a pevně věřím, že jsem to viděl naposledy.35% ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Tak jako je každý film o Robinu Hoodovi směsicí alternativní historie, pohádky a pověsti, zde tento přístup platí dvojnásob. Možná je to šílený příměr, ale tento film je v podstatě The Force Awakens "hoodovského" universa. Skutečně. Základní náplň příběhu je takřka tradiční. Opět zde máme "social justice warriors" :-) , kteří bojují proti uchvatiteli anglického trůnu, jemuž pomáhá šerif z Nottinghamu. Novinkou je ovšem Robinova dcera - takřka Rey... tedy Keirey :-) , a neméně fiktivní princ Filip, syn Richarda I. Tvůrci filmu si byli vědomi toho, že po Janovi ve skutečnosti nenastoupil on, proto je jeho vláda charakterizována tak, že se na ni zkrátka zapomnělo. Prostě epic - z tohoto přístupu by měl radost Jindřich VII. z Černé zmije. Celkově ale musím říct, že Princezna zlodějů není špatným filmem. Dokonce mohu tvrdit, že mě film mile překvapil. Jedná se o docela zábavný počin. K tomu zde vystupuje jako záporák Malcom McDowell - co si více přát? A ano - pro keiroholiky povinnost. :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Hoodovské téma operující s tím, že ještě než to Richard schytal u Chalusu, stačil zplodit syna a Robin měl s Marion prozměnu dceru. Ovšem jinak je vše při starym . Šerif dál škodí lidu a na trůn si brousí zuby uzurpátor Jan. Koukněte se na všechny možné verze Robina Hooda (kromě seriálu z 80tých let a Ridleyho výpotku), dosaďte si místo Robina jeho dceru a místo Richarda jeho syna. Tahle televizní záležitost je nudná a plytká a za zmínku stojí snad jen náctiletá Keira a profesionální padouch Malcolm McDowell. Nuda. 10% ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Jen kvůli tomu označení „TV film“ v záhlaví jsem ochoten jít až na dvě hvězdy, protože jinak bych byl schopen Princeznu zlodějů hodnotit ještě hůř. Je mi fuk, že s historií to nemá nic společného (když je to pohádka), překousl bych ty naleštěné zubaté unylé postavy (Robin a jeho kámoš, nesympatické princátko z Francie, celá Keiřina Gwyn...), že choreografie soubojů bude úplně dementní bych u televizní pohádky taky skoro čekal (co nechápu je, že akční scény raději nevystřihli, ale o čem by to pak bylo, že?). Celý děj je bohužel naprosto pitomý a to už je něco, s čím se smiřuji mnohem hůř - a v kombinaci s výše napsaným už to dává nechutný salát. Čekal jsem nenáročnou podívanou a dostal jsem docela náročnou. Náročnou na nervy. Já vím, že Keiře bylo sotva 16, když to točila, tak konkrétně jí nic nevyčítám... ale když o tom tak přemýšlím, musím modifikovat svou první větu: jsem ochoten jít až na jednu hvězdu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 30. minuty, kdy stojí princ Filip (Stephen Moyer) na pláži a promlouvá, je na pravé straně možné v záběru vidět plavat moderní kotevní bójky. (Terva)
  • Keira Knightley se musela naučit střílet z luku. Tato dovednost se jí pak hodila i při filmování snímku Král Artuš (2004). (Terva)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama