Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro opravdove fanousky star-treku naprosto zlomova udalost jedna generace strida druhou a pokud po case vite ze legenda Picard strida legendu Kirka tak musi byt timhle filmem uneseni. Vzdyt je to jako kdyby v dobach jejich nejvetsich casu po boku spolu bojovali Arnold se Silvestrem. To si zadny opravdovy fanousek nemuze nechat ujit. Je v tom sice citi umela sentimentalita a ucelovost ovsem fanousek star treku to zbasti i s navijakem. A ja se hlasim k tem napalenym magorum fanouskum. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomhle filmu je tak nějak na půl cesty... příběh patří mezi vlažnější a vyloženě táhlé, humor v podobě Datových emocí překvapivě funguje velice rozpačitě a ani setkání Kirka s Pickardem není bůhvíjak silná událost, která by tenhle film poposunula pár světelných let kupředu. Navíc, legendy nemají umírat tak obyčejně... Na režii Davida Carsona je dost patrné, že do Generations smolil pouze seriály a jaksi se není schopný od té "malosti" epizod odpoutat. Neoddiskutovatelným kladem tak zůstává především vynikající charakterní herectví Patricka Stewarta... A celkem pěkná triková stránka, která vytvořila efektní havárii lodi Galaxy Class. To se jen tak nevidí. Na opravdu dobrý sci-fi film dost málo, na průměrný Star Trek tak tak. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| 7.plnohodnotný, celovečerní film Star Treku. Máme zde střetnutí dvou skvělých kapitánů. Kapitána Picarda a Kirka. Samozřejmě, hlavní roli tu má Picardův tým. Přesto tu má Kirk dostatek prostoru. Úvodní dlouhá scéna a pak ke konci asi půlhodky cca, nevím přesně kolik. Příběh to má strašně prostý, ale to mi vůbec nepřekáží. Samozřejmě mohl být lépe zpracován a postavy mohly mít více prostoru, ale vzhledem k tomu, že jsem vášnivý trekař, tak se k plnému počtu přikloním. Nenudil jsem se ani na okamžik. Hudba byla dobrá jako vždy, sice Goldsmitha mám radši, ale nevadí. Tempo to má pozvolné. Jde hodně o dialogy postav a tak. Ale jak už jsem řekl, jen pravý fanoušek ST si v tom bude přímo libovat a nehledat v tom žádnou přehnanou akci, o tom ST není (pokud se počítají ty s prominutím remakovaný sračky s Pinem, kde jde o světoborné efekty jen). Jako neviděl jsem je. Jen u toho z r.2009 jsem si pár scén přetočil a byl jsem v šoku jak to zprznili, ale to nebudu raději řešit. Bylo tu dost zajímavých scén. Třeba jak Dat použil emoční čip, to se povedlo. Nebo plachetnice v simulátoru, ošklivé Klingonky stěžující si na ošklivost lidských žen – to bylo vtipné atd atd. Takže střetnutí kapitánů se povedlo. Finále bylo docela napínavé. !!!SPOILER!!! Překvapila mě smrt Kirka. Mohlo to být ještě lepší, ale i tak to jistou logiku a úvahu k zamyšlení mělo, že Kikr umřel se ctí, v podstatě ve službě, ikdyž už byl v penzi. !!!KONEC SPOILERU!!! Takže ještě víc rozšířit příběh a prostor k postavám a bylo by to nej. Přesto plný počet radostně pálím a těším se až si to někdy opět pustím. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, stává se ze mě nebezpečný kříženec obou ras fanoušků. Nevím jestli je to dobře, každopádně tenhle... jak tomu říkají... Star Trek má něco do sebe. Zahrnování technickými pojmy a frajeřinky jako prostřelení štítů použitím střel o stejné frekvenci mě dost bavily, CGI nebylo vůbec špatné. Co zůstává Star Treku jako velká bota na kole jejich závoďáku je třesení kamerou k vyvolání iluze nestabilní podlahy a absurdně vypadající přestřelky. Hvězdičku filmu srazil trochu Nexus, ale hlavně "epická" bitva dvou kapitánů proti Soranovi, která se očividně ohlíží na pokročilý věk všech přítomných. Zůstává tak jasný fakt, že je to jeden z těch Star Treků, které, jakožto čistokrevné hvězdné sci-fi, mají potenciál ale na kolena je sráží jak hloupě v akci vypadají... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno