Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nexus a setkani dvou legendarnich kapitanu Enterprise stoji za to. Prestoze v mladi jsem mel posadku kolem Picarda hodne rad, prechod z 6ti filmu Kirka a nekolika dekad jejich vesmirne prace na novou Enterprise nebyl uplne jednoduchy, obzvlast, kdyz se zde jeste par veteranu ukaze. Puvodni Star Treky a jejich posadka meli srdce a original muze byt jen jeden, vsechno dalsi uz pusobi jako umela snaha o nove verze, ale uvidime jestli me Jean-Luc & company dokazi presvedcit mimo serial v dalsich filmech. 6/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl. :( Škoda. Původní posádka se Neobjevenou Zemí rozloučila velmi důstojně, nebylo tedy třeba tahat ji znovu na povrch. Tím spíš, že jsou zde jen Kirk, Scotty a Čechov, navíc jen chviličku. Zároveň však jejich přítomnost stačí na to, aby si každý průměrný divák uvědomil, že každý z členů posádky původní Enterprise má větší charizma, než celá nová Generace dohromady a potože jsopu to přece jen oni, na kom je stavěn film, nějak toprostě působí dojmem, že o nemůžou bez Spocka, Kostry apod utáhnout. Triky jsou ovšem úžasné a místy je to docela sranda, o humornou složku se stará především Data. Malcolm McDowell není špatný. Jinak ale šedý průměr. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase je to díl spíše z nostalgie. Bavily mě pasáže, které zde jsou s Kirkem a případně s Chekovem a Scottym, ale je jich po hříchu málo. Nová generace "Star Treku" mě nijak nebere a nemám k těm postavám takový vztah jako k těm původním. I když jsem seriál nesledoval, tak ve filmech mě dostaly a setkat se s nimi ještě jednou bylo fajn. Alespoň tedy s některými. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Svět J. T. Kirka měl své kouzlo, občas byl poetický, častokrát vtipný, old buddies hlášky se mi líbily. Nová posádka v tomhle směru hodně pokulhává, hra na emoce se moc nedaří, jedinou vtipnou věcí je Data a jeho emoční čip, Malcolm McDowell hraje svého standardního záporáka... Prostě tak nějak bez nadšení, bez fantazie, řemeslně slušně odvyprávěné skoro nic. Jediné, co mne potěšilo, byla vytříbená kamera, některé záběry jsou velmi dobře udělané. Ale jinak tomu chybí šmrnc Kirkových Star Treků, a ostatně začátek a konec filmu jsou vlastně to nejlepší. Z posádky samotné nikdo nemá takové charisma jako měli Spock, Uhura, Checkov (!) nebo Scotty. A suché hlášky taky nějak vymizely a nahradil je těžkotonážní pokus o vtip. Jo, a mimochodem mne překvapuje, že ve 24. století neznají airbagy. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)

Reklama

Reklama