Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

suicide 

všechny recenze uživatele

Končí éra fimů z posádnou z TOS a přichází éra Nové Generace. V tomto filmu se všechno láme. Ozvláštněno to je již tím, že sama posádka Enterprise má za sebou sedm let putování vesmírem, který již není tak hlubokým, jako ho mívala posádka Jamese Tiberia Kirka. Scénáristicky a herecky byl film naprosto bezchybně zvádnutý a ještě k tomu navíc okořeněný dvojnásobnou smrtí kapitána Kirka. Velmi povedená sci-fi, které nejde nic vytknout, protože má všechno, co má správná sci-fi mít - dobrý scénář, povedené výkony, překvapení, napětí, trošku toho filozofična... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl vulkánec, není to logické, na Star Trek tento díl opravdu ne. Nicméně to kompenzují výborné akční scény, povedený záporák a především poslední vydechnutí Kirka je po tak dlouhé pouti fanouška Star Treku opravdu emocionální. Film má nedostatky, neboť se střídají nudné pasáže s výbornými a jsou to příliš velké skoky. Určitě film patří k tomu lepšímu a je to pocta střídání dvou velikánu, kapitánu hvězdné flotily......7/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po shlédnutí dvou filmů s původní posádkou mě už trošku omrzela, a proto jsem chtěl změnu a tak jsem si pustil první film s posádkou Jean-Luc Pickarda. Je to rozhodně zpestření a třeba mě překvapila účast Whoopi Goldberg ve vážné roli, v které jsem ji snad ještě neviděl. Záporňák je taky zdařilý a tentokrát jako správný závislák touží po své droze a je schopný pro to udělat vše. Občas to vtipně oživuje přehnaně emocionálně laděný android Dat. Ale jinak je to stále standardní Star Trek příběh se svými klady i zápory, tak to na čtyři hvězdičky u mě nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama