Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ten film má tři velká pozitiva - punková Lori Petty, jež byla doslova k zulíbání, klokaní mutanti a pochopitelně Malcolm McDowell, který byl doslova k zulíbání taktéž. Sakra, to jsem se teda pěkně rozjel. A taky Iggy Pop. A o líbání už opravdu, ale opravdu ni slovíčka. Bohužel jsou však tyto pozitiva, které, jak už je asi jasné nejsou tedy nakonec tři, nýbrž čtyři, jediným, čím se Tank Girl může chlubit a chvíle, kdy je místo hraného filmu ukázáno několik záběrů na původní komix, jsou až příliš výmluvné. Jsou to okamžiky, kdy je jasno. Naprosto. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V nějakých deseti letech na mě film působil jako zjevení a übercool vtipná podívaná - teď už bohužel zůstalo jen u toho zjevení. Ale věřím, že kdyby to v bedně běželo bez nového rádobydrsného dabingu, pocit trapnosti by se nedostavoval tak často. Velká škoda, že předlohu nedostal do ruky někdo jiný než tahle socka - někdo, kdo by dobře odvedenou režisérskou práci uměl aspoň předstírat - protože z tohohle komixu se dalo vytřískat mnohem víc. Ale Lori Petty je rozkošná, přehrávající Malcolm potěší snad vždycky a kdo v těch slavných pěti vteřinách slizkého pedouše nepoznal roztomilého Iggyho Popa, ten by si měl naplácat. (2,5*) ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Ujeté a šílené post-apo "C". Nebere se vůbec vážně a to se mi líbí. Trhlé hlášky hlavní hrdinky, mutanti klokanů a lidí, spousta až absurdních a zábavných situací. Komiks jsem nečetl (vždycky jsem ho v Crwi přeskočil), a tak nemohu srovnávat, ale u mě se tato Tank Girl zapsala jako skvělá post-apo akční komedie. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Holky sympatické, komiksová stylizace celkem povedená, McDowell coby sadistický hlavní záporák je sázka na jistotu. Vizáž klokaních mutantů mě tedy zrovna neoslnila, ale scény s nimi jinak nebyly špatné. Celkově jsem se u téhle frašky docela bavil. "Neříkej PIZDO, to není slušný. Říkej třeba KRÁVO nebooo... DĚVKO!!" ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel... Ten film i měl slušný potenciál, je vidět, že režisérka se opravdu snažila... ale zklamala na celé čáře. Ale popořadě. Hlavní představitelku těžce lituju. Taky se snaží seč může, ale do ujetosti "opravdové" Tank Girl má na míle daleko. A ani vzhledově si vůbec není podobná, v čemž jí ještě podráží nohy komiksové obrázky, kterými je film prokládán. Jeden takový obrázek má v sobě navíc mnohem větší dynamiku a šťávu než jakákoliv zdejší filmová scéna. A že ani scénář není špatný - Jenže režie dostala do takové nevýrazné šedi i potenciálně skvělé scény typu "Tank Girl přepadne bordel, což končí tím, že všechny donutí muzikálově zpívat 'Let's do it, let's fall in love'"... Z plusů je tu jako vždy skvělý Malcolm McDowell a potěší i brunetka Naomi Watts. A málem bych zapomněl i na dvě animované scény, které jsou moc hezké a jedná se samozřejmě o to nejlepší z tohohle filmu. Škoda, tohle prostě nevyšlo. (3/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy Rebecca sedí na hlídce, má na sobě Lori Petty podobný kostým (buřinka, nalíčení očí) jako Malcolm McDowell ve filmu Mechanický pomeranč (1971). (deepspace101)
  • Tank použitý ve filmu je americký M5A1 Stuart, doplněný o různé nástavby, z nichž za zmínku stojí skoro celá zadní část Cadillacu Eldorado z roku 1969. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama