Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Rebecca je hrdinka k pohledání. Nehty si lakuje natěračským štětcem, v každé situaci ze sebe chrlí jednu vtipnou hlášku za druhou, její tank ji poslouchá na slovo a i při návštěvě bordelu si umí udělat čas na menší muzikálové číslo (proč mi Lori Petty v této roli tak moc připomíná punkovou verzi Gwen Stefani?). Ovšem ani ostatní postavy nezůstávají pozadu. Můžeme popatřit na tmavovlasou a obrýlenou Naomi Watts, patřičně zlého zlouna Malcolma McDowella, zvrhlého Iggyho Popa nebo podivné klokaní bytosti, mezi nimiž najdeme Jacka Kerouaca, bývalého psa povýšeného na člověka či umělce, vedle jehož veršů vypadá Lennonova I Am The Walrus jako zcela smysluplná a pochopitelná říkanka pro děti. Tank Girl vás vezme na nádherně anarchistickou jízdu postapokalyptickým světem budoucnosti, plnou parádní muziky (Portishead potěšili) a stylových komiksových sekvencí, a za volant posadí zatraceně cool hlavní hrdinku s řidičákem z autoškoly Šílenec s. r. n. Na rozdíl od mnohamilionových líbivých spektáklů mě tento snímek okouzlil svou odzbrojující upřímností, totální ujetostí a překvapivou zábavností. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Málokdy se cítím býti intelektuálně povýšen nad nějakým filmem, ale tentokrát si dovolím udělit výjimku. Pancéřová holka je totiž tak pitomá, že v reálném světě by nepřežila ani do úvodních titulků a to by bylo jenom dobře. Takhle mne, spolu se zmutovanými klokany, holografickým záporákem a debilními hláškami, otravovala dobrou hoďku a půl. Abych však nebyl jen kritický, tak některé pasáže byly natolik praštěné, že mne možná i bavily. Pokud to však na mě někdo prozradí, tak ho nechám přejet tankem s vřeštící řidičkou. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pokusit se zadaptovat tuto komiksovou šílenost byla celkem odvaha, protože jestli lze námět nějak charakterizovat, tak to leda jako nezfilmovatelný. Ale odvaha sama prostě mnohokrát nestačí. Béčkovou produkci tady doplňuje nudná režie, která je většinou jen bezradným záznamem a ač je všude nápadů na rozdávání, práce s nimi je nepřesvědčivá. Obsazení mi víceméně sedí, i když výkony kolísají (je zajímavé kam až se od té doby dostala Naomi Wattsová, zatím co kde je konec Lori Petty?). Hlášky tu jsou zábavné a film sám je něčím, co se tak často nevidí a to je potřeba taky docenit :-) 55% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tank girl je pravdepodobne jedna z najotravnejsich hlavnych postav na filmovom platne. totolne zmrseny komixak od ktoreho sa tvorci komixu distancovali (a producentom to dali najavo v dalsich cislach komiksovej tank girl), naomi watts sa za svoju ucast hanby a reziserka nielenze cely film nezvladla (producenti vsetko zostrihali a zmrsili co sa dalo), navyse ten otrasny soundtrack (na starosti ho dostala courtney love)... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Holky sympatické, komiksová stylizace celkem povedená, McDowell coby sadistický hlavní záporák je sázka na jistotu. Vizáž klokaních mutantů mě tedy zrovna neoslnila, ale scény s nimi jinak nebyly špatné. Celkově jsem se u téhle frašky docela bavil. "Neříkej PIZDO, to není slušný. Říkej třeba KRÁVO nebooo... DĚVKO!!" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je natočen podle britského komiksu „Tank Girl“ z roku 1988, jehož autory jsou Alan Martin a Jamie Hewlett. (DC_DeteCtive)
  • Ve scéně, kdy Rebecca sedí na hlídce, má na sobě Lori Petty podobný kostým (buřinka, nalíčení očí) jako Malcolm McDowell ve filmu Mechanický pomeranč (1971). (deepspace101)

Reklama

Reklama