Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Typicky americké pasáže, jako válčící asijské gangy, jsou průser. Naprostý. Nejednou jsem se při promítání chtěla zvednout a odejít, protože to, co "DW" chvílemi dělají, jak ho degradují, je opravdu srdcervoucí a mozek zkratující; viz. WTF smrt sedmého Doctora, která polovinu diváků whoconského promítání rozesmála. Zbytek "Boje s časem" ale zas tak špatný není, ba co víc, je dokonce dobrý. Líbí se mi zápletka, líbí se mi svižnost, nechybí napětí a ujde dokonce i většina dialogů. Největším pozitivem je ale Paul McGann, který by byl opravdu fantastickým Doctorem. Nelze ani vypovědět, jak moc mě mrzí, že se objevil pouze v tomto koprodukčním filmu (a o x let později ještě v jedné mini epizodě), neboť byl - více než kdo jiný - podobný neméně fantastickému devátému Doctorovi. Kromě gest, mimiky a emocionálních výbuchů je tato podobnost ještě umocněna dabingem - jak osmého, tak devátého Doctora totiž nadaboval Aleš Procházka.:-) ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Tohle si opravdu zaslouží vyšší hodnocení než nějakých 63%. Paul McGann je jako Doktor skvělý, taktéž jeho společnice Grace byla výborná, a Vládce? Dokonalost. Američani jsou fakt blázni, že tohle zařízli po pilotním filmu. Jediná výtka, kterou jsem našel je pro mě přeplácaná řídící místnost v TARDIS. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě běžné televizní sci-fi béčko, o tom nelze polemizovat, a přece mě Doctor Who oslovil. Jde o adaptaci seriálu z dob rozmachu seriálové sci-fi éry, a tomu samozřejmě odpovídá základní příběh o časové lodi maskované jako londýnská telefonní budka. Děj se ovšem odehrává v současnosti (nu... dnes už teda v minulosti:) a jde o klasickou historku, kdy Doktor za pomoci místní obyvatelky usiluje o zastavení vězně, který mu při havárii utekl a posedl chudáka řidiče sanitky v podání věčného záporáka, Erica Robertse. Není to nijak úžasná podívaná, je to jen obyčejné, milé, zábavné sci-fi béčko a nelze mu vytýkat, že není tím, čím se být ani nesnaží. Tedy spokojenost, 4/5 ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Pohled na interiery TARDIS byla čistá radost - hrající gramofon, pohodlné křeslo, stará lampa, čajová souprava a knihy pokryté vrstvou prachu...tak v takové TARDIS bych rozhodně chtěla cestovat. Co říct k osmému Doctorovi - špatný nebyl, měl pár povedených momentů a rozhodně velký potenciál (kdo s ním někdy poslouchal rozhlasové hry, ví, že tam ten potenciál opravdu využil). Bohužel, scénář špatný byl a s tím se nic nadělat nedá i když se herec snaží sebevíc. Osmička tak vypadala stejně neschopná jako je občas jedenáctka. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco výrazně slabého co bude citelně poznásilňované americkým přístupem a možná právě proto jsem z toho ve výsledku víceméně nadšený. Ano má to nezaměnitelný charakter amerických béček devadesátých let (..s důrazem na slova "amerických" a "devadesátých"), sem tam vyskočí nějáký logický nonsens a příběh je celkově tak nějak slabší, ALE má to nadšení a ducha obou doktorových srdcí a především parádně vybrané herce. McGann je neuvěřitelně chytlavý a sympatický Doctor, který v sobě mixuje srdečnost, potrhlost, nadšení i odvahu v tak neuvěřitelně chutném koktejlu, že to musí hnout i pravověrnýma tenantovcema. Roberts je fakt respektbudící Master který svým evilxichtem dokáže vytáhnout nahoru i poměrně nezáživnou zápletku. A i Daphne Ashbrook jako doktorova doktorka do své role perfektně sedí a ta jiskra mezi nima je....... Podtrženo sečteno jde o dějově průměrnou doktorovku ze které ale poutavé charaktery, vtip a nadhled dělají nadprůměrný kousek. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (24)

  • Film byl věnován památce třetího doktora, kterého ztvárnil herec Jon Pertwee. (P. J. D.)
  • Nemocniční vybavení ve filmu je stejné jako vybavení ze seriálu Akta X (od r. 1993). (P. J. D.)
  • BBC původně chtěla do role umírajícího sedmého doktora obsadit Toma Bakera, neboť byl jakožto herec blíže znám americkému publiku, avšak právě díky americkým producentům roli dostal Sylvester McCoy, který sedmého doktora ztvárňoval i předtím. Hlavním důvodem, proč trvali američtí producenti právě na něm, byl ten, že považovali jeho vystrnadění a nahrazení vůči fanouškům za nečestné. (P. J. D.)

Reklama

Reklama