Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horatiovi hrozí, že odvisne na povraze. Obľúbený námorník sa zúčastní vzbury, ktorá oberie slávneho kapitána Sawyera o velenie. Horblower a jeho kolegovia dôstojníci sa rozhodnú prevziať velenie aj napriek riziku vojenského súdu na Jamajke. V tejto dráme sa strieda množstvo konfliktov: napätie na lodi, boj s miestnymi španielmi, prelievanie krvi pri dobývaní pevnosti. Napätie až do poslednej chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem sice, že to zhodnotím při první dílu série, ale zrovna tenhle je asi ten emočně nejsilnější. V tomto, nebo možná v tom předchozím (o Vzpouře) jsem se (zvlášť při prvním zhlédnutí, když jsem ještě nevěděla, že série bude pokračovat, a o existenci nějakých knih neměla ani páru) obávala o Horatiův život... (no, myslím, že jsem v určitém okamžiku, po nějaké době, dosti vzdálené od prvního sledování, hodně nadskočila, i když jsem to už věděla :-)) ). A závěr jsem probrečela nad jiným zmařeným životem. Snad jsou ostatní otrlejší a nepřidali/y se... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina, kdy se to navrátí do komorních vod dramatu známého z minulé části, si v ničem nezadá s tím vůbec nejlepším z Hornblowerových dobrodružství. Dokonce v závěru začnou fungovat i emoce, což doposavad nebyla zrovna silná stránka série. To co Odplatu zbytečně brzdí je zdlouhavá anabáze s pevností, během které je sice vidět výrazně navýšený rozpočet druhé sezóny, ale to je asi tak vše k čemu slouží. PS: A Bucklanda musel hrát obitus, to mi nikdo nevymluví! ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Po odstavení pomateného a paranoidního kapitána na důstojníky a vojáky stále čeká útok na španělskou pevnost. Po té, co byla vinou špatné taktiky zneschopněného velitele prozrazena přítomnost britů, nastal čas na léčku, jejíž nejdůležitější část nepřipadne k realizaci nikomu jinému, než Hornblowerovi. Hlavní část útoku odvede pozornost a Horatio spolu se skupinkou námořníků podnikne diverzní útok přímo do srdce pevnosti. Rýsující se tragédie útoku přechází v triumf a zostuzení španělů je dovršeno střelbou z jejich vlastních děl na prchající lodě. Španělský plukovník se vzdává, ale okolnosti nejsou takové, jaké se zdají být. Tento a předchozí díl jsou natočeny retrospektivně, prokládané jednáním soudu o vině důstojníků ze vzpoury proti kapitánu Sawyerovi. Levnost efektů je zde hodně vidět a také si všimněte, jak všichni neustále střílejí, však nikdo nenabíjí. Po příběhové stránce stále stejně poutavé, ale zpracování mohlo být preciznější. Ve čtvrtém pokračování jsem zmiňoval důraz na detaily, v tomto díle to tvůrcům trochu utíká. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Druhá série Hornblowera je o něco slabší, ale pod nastavenou laťku nepadá nijak hluboko. Většina známých postav je převelena na loď Retribution, které velí legenda britského námořnictva. Jenže Hornblower začíná brzy zjišťovat, že s kapitánem není všechno v pořádnu. A to má Retribution před sebou nebezpečný vojenský úkol. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hornblower pokračuje tam kde skončil piaty diel a tento dvoj-diel mi prišiel absolútne najlepší a to nielen kvôli viditeľne väčšiemu rozpočtu, ale aj po príbehovej stránke bol zaujímavo prelievaný s tou akčnou. Šiesty diel boduje a bojuje na každom fronte, nechýba napínavý príbeh, výrazne lepšia akcia a dôjde aj na emócie. 95% - 5* ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama