Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Horor? Nebo komedie? Nebo jen úplně blbej film? Jeden upír (Stuart Townsend) už nechce být upírem, ale rockovou hvězdou. Na ty holky letěj, i když ... nazývat Královnu prokletých holkou ? Zároveň na něj taky letí jiná holka, která zas pro změnu chce být upírkou, protože má tetu upírku. Prostě jeden velkej chaos. Jedna hvězdička za Aaliyah (královnu prokletých), tedy spíše jako uznání (v roce 2001 zemřela při leteckém neštěstí) a druhá hvězdička za metalovou hudbu ve filmu... I když .. já vlastně metal rád nemám... tak nic... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi jako horor moc nepřipadá, i když jsou tam nějaký upíři, tak je to absolutně bez napětí a celej děj se rozmělňuje v debilních dialozích, ale zase nemužu říct že bych se nějak výrazně nudil, samozřejmě že jsem spoustu scén už viděl v jiných filmech, hlavně mi to připadalo jako docela slušná vykrádačka Interviw s upírem a i Vincent Perez nic moc nepředvádí, jenom tam furt kecá blbosti a občas někomu vysaje krev, ale i tak se u toho dá celkem slušně pobatvit, když se v tom nebude hledat nic výjimečnýho ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodne velky zklamani. Cekal jsem nejakej moderni pribeh o upirech ozvlastnenej jejich kralovnou, ale to co jsem videl byla totalni slatanina. Z upiru nejde zadnej strach a kdyby nebyli zrychleny tak ani nepoznate, ze to jsou upiri, celej pribeh se vlece a je plnej naprosto trapnejch dialogu. Navic tady neni nic napinavyho a vlastne to nema ani zadnej poradnej pribeh, upiri tam jen tak behaj, delaj kraviny a vy jen kroutite hlavou kdo takle moh sprasit dobrej namet. Stuart Townsend mi pripadal jako Brandon Lee ve Vrane, taky nabilenej a muzikant, s tim rozdilem, ze Townsend nic moc nepredved a nejde z nej strach, coz bych od upira cekal. Vincent Perez v roli jeho "otce" sice zahral lip, ale presto se spis nez starej upir chova jako hodnej tatka. A samotna kralovna taky stoji za prd. Na plakatech sice vypada cool, ale ve filmu vypada spis jako naka indicka tanecnice. Cely to vypada jak nejakej mix mezi Vranou a rockovym koncertem. A zaverecny dve bitky (na koncertu, s Akashou) jsou natoceny pekne nudne. Jedinejch par minut, ktery se mi skutecne libily, bylo cteni z Lestatovo deniku, coz je na skoro dvouhodinovej film malo. Tohle je asi nejhorsi film o upirech co jsem videl. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Zoufalství - herecky mizerně obsazené, Stuartův neintonující a teatrální Lestat pouze deklamuje duté promluvy k ostatním úděsně vybraným postavám (co ti to udělali, Marie?). Příběh vystavěný z efektně upravených kousků master-piece upířin Anne Riceové, prostředí doslova divadelní a polystyrenové křičící "interiéry, vole" (asi málo peněz? - jen to moře prý nebylo nakreslené), triky ničivě úsměvné - od věčného kousání do krku a brady od kečupu po "létání" upírů, přes příchod Akashy skrze oheň. Prostě "haha" televizní film zaměřený na fenomén krve/zubů (Lestat má dokonce špičáky hned čtvery), veselých triků, kruté hudby a domorodého kostýmu Akashy, která měla být vlastně z Egypta, ale tvůrci na to při všech těch cool úpravách asi nějak zapomněli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. Not Meant For Me - Wayne Static [4:09] ,2. Forsaken - David Draiman [3:39] ,3. System - Chester Bennington [5:03] ,4. Change - Deftones [4:59] ,5. Redeemer - Marilyn Manson [4:19] ,6. Dead Cell - Papa Roach [3:07] ,7. Penetrate - Godhead [4:18] ,8. Slept So Long - Jay Gordon [5:29] ,9. Down with the Sickness - Disturbed [4:38] ,10. Cold - Static-X [2:58] ,11. Headstrong - Earshot [4:55] ,12. Body Crumbles - Dry Cell [3:07] ,13. Excess - Tricky [4:43] ,14. Before I'm Dead - Kidney Thieves [4:36], ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Jméno Akasha (Aaliyah) je slovo ze sanskrtu a označuje se jím „duch“ či „éter“. (Nick321)
  • V roku 2002 sa stal v Škótsku súdny proces, v ktorom bol obžalovaný obvinený z vraždy svojho priateľa, ktorému následne zjedol mozog a pil krv. Na súde vypovedal, že mu to prikázala Akasha. (Greenpeacak)
  • Krev, kterou má královna Akasha v ústech, je ve skutečnosti třešňová šťáva. (Chatterer)

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama