Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (413)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku zmatečný Bondovka kde mi přišlo všechno děsně na oko. Jako kdyby prostě režisér rozehrál scénu a nevěděl jak jí ukončit. Navíc Daltona nepovažuju za nejlepšího Bonda. Není sice špatnej ale nijak extra mi neseděl. Co mě potěšilo byla role McGilla a Del Tora, kterej skončil dost špatně:-) Ale jinak tohle považuju za průměrnou Bondovku s pár světlýma chvilkama. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Timothy Dalton si toho ako James Bond veľa neodohral a preto som čakal, že aj táto bondovka bude dosť zlá, ale prekvapivo ma veľmi potešila. Aj dve famme fatale. Opäť skvelá ďalšia bondovka a to už druhá v podaní Timothyho Daltona ako Bonda aj napriek tomu nič nestratila. Opäť nechýba dosť akčných a humorných scén. Nechýba veľa známych hereckých osobností aj vo vedľajších úlohách. Q tu je v úplne inej pozícii a dokonca sa na plátne objavuje ďaleko častejšie ako bolo u neho obvyklé. Bondovka opäť ide na akčnejšej novej vlne a tak tu o prestrelky a bitky rozhodne nie je núdza. Napínavé sekvencie sa udržujú vo svojom tempe a napínavosti dávajú zabrať. Ale rozhodne sa netlačí na pílu, takže každá scéna je rozobraná do svojej dokonalosti. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Bond bez povolení zabíjet, hodinek s vodotryskem, létajícího auta a neprůstřelných spoďárů. Bond s emocemi. Bond prahnoucí po pomstě. Bond ignorující všechny předpisy a jdoucí za svým cílem klidně i přes mrtvoly. Bond, kterého se snaží dostat i jeho vlastní lidé. Bond v mnoha ohledech jedinečný, dá-li se říci, tak i revoluční. Bond nepřijatý jak fanoušky, tak ani kritiky. O dvacet let později vstupuje do kin Quantum of Solace... a přesto divák chce stále pouze naivní sci-fi o uhlazeném děvkaři. (pozn. první nulasedmičky s Connerym nejsou započítány) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tohle jedna z nejhorších bondovek. Dalton je sice o hodně lepší než přestárlej Moor a hraje celkem dobře, ale ten stupidní scénář mu toho moc nedovolí a když nic moc příběh nahradí akce, tak je jí sice dost, ale všechny vychytávky nebo nějaký speciální akce jsou šíleně přehnaný a už to vůbec nepůsobí realisticky, samozřejmě, že ostatní bondové taky maj spoustu akcí, který by ani sám bond nezvlád, ale rozhodně to tak nebije do očí jako tady a hlavně proto dám jenom 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud to chápu - jel na lyžích za letadlem, skočil na něj …" No prostě jako vždycky. Jenže tentokrát protřepanej a nemíchanej agent ještě postavil kamion na zadní nebo se převlíkl za rejnoka. To bylo fajn a obě bondgirl byly vynikající - Pam byla drsná, Lupe zase něžná a obě mi ladily k pyžamu. Na druhou stranu mě dost nebavili kladní agenti vhodní pouze k likvidaci či trapárny typu únik z drtičky. Ale bouchalo to, bojovalo se pod vodou i vysoko nad zemí a tak mám Bonda rád. Jen to svádění tentokrát poměrně odflákl. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení probíhalo převážně v Mexiko City a na Florida Keys. Točilo se také v Anglii. Natáčelo se od 19. července do 18. listopadu 1988. (Terva)
  • Povolení zabíjet je poslední film s Bondem, který natáčel režisér John Glen. (Pumiiix)
  • Přestože si ve světě vedl snímek dobře, v USA se jedná o do té doby nejméně výdělečným filmem ze série. (Terva)

Reklama

Reklama