Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (414)

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tohle jedna z nejhorších bondovek. Dalton je sice o hodně lepší než přestárlej Moor a hraje celkem dobře, ale ten stupidní scénář mu toho moc nedovolí a když nic moc příběh nahradí akce, tak je jí sice dost, ale všechny vychytávky nebo nějaký speciální akce jsou šíleně přehnaný a už to vůbec nepůsobí realisticky, samozřejmě, že ostatní bondové taky maj spoustu akcí, který by ani sám bond nezvlád, ale rozhodně to tak nebije do očí jako tady a hlavně proto dám jenom 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Daltona mám rád, ale jako Bond mi nesedl. Tohle byl vůbec jeden z těch slabších Bondů. Já osobně Bonda dělím (filmy) na tři období. První filmy byly prdka a sami tvůrci to tak asi brali, pak nastalo období, kdy se Bond hledal a filmy kolísají mezi parodií a pořádnou akcí. Nakonec a to jsou poslední filmy je Bond hlavně o akci a ten humor je tam jako třešnička na dortu. Poslední Bondové dokonce dostávají od zlounů na prdel a ač vítězové, pajdají z bojiště! To by v dílech s Connerym určitě nebylo a ani by to nikoho nenapadlo dát do scénáře... Povolení zabíjet u mne reprezentuje tu prostřední část Bondů a neřadím tento díl k těm povedenějším. I když pravda - závěrečná kamionová honička byla slušná. Za mne to jsou tři vybuchující zubní pasty. * * * ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Daltonovkám jsem původně docela křivdil. Ale měl jsem k tomu své důvody. Timothy Dalton se svým úsměvem a charizmatem do role Bonda absolutně nepasuje, stejně poloha Bonda jako emocemi ovládaného romantika, navíc beze smyslu pro humor. V tomhle díle je vůbec všechno postaveno tak trochu na hlavu. Soupeřem mu jsou "obyčejní" drogový dealeři (podruhé, po těch neobyčejných z "Live and Let Die"), motivem osobní msta, která se střetává se zájmy CIA i azijské rozvědky, jedná mimo MI6, o Bonda soupeří obě Bond-Girl a do skutečné akce se dostává i Q, který tu má asi nejvíc prostoru ze všech dílů. A tou skutečnou akcí myslím akci, za kterou by se nemusely stydět ani thrillery let '90. Jako film to rozhodně špatné není, ale osobně mám problém s tím, že když zazní bondovské téma, přijde mi to trochu jako omylem. Jsem na trochu jinou stylizaci a skloubit bondovský feeling s moderním thrillerem se povedlo až následovníkům jak Daltona, tak Johna Glenna. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Timothy Dalton sa po Rogeru Mooreovi stal oživeným tejto série a konečne filmu nechýba ani nápaditá až nadupaná akcia, aj keď miestamy to opäť trošku ako že prehnali - minimálne s tým kamiónom čo sa zdvihol na zadné kolesá aspoň že to vyčaruje úsmev na tvary. Bondové dievčatká sú sympatické Carey Lewell a Telisa Soto. V mini úlohe zabijaka sa tu objaví aj Benicio Del Toro. A režisér John Glen natočil asi svoju najpodarenejšiu Bondovku a to chcelo len zmenu herca na hlavnom poste. ║Rozpočet $40miliónovTržby USA $34,667,015Tržby Celosvetovo $156,167,015 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si ve své šňůře Bondovek docela dlouhou pauzu, a jakobych skoro zapomněl, jak prdlé dokázaly v minulosti být. Skoro bych tedy zapomněl docenit, že tohle je v podstatě poctivý osmdesátkový akčňák, kdy se člověk nemusí chytat každou chvíli za hlavu narozdíl od Moorovek a Conneryovek a naopak narozdíl od současných akčňáků jsou výbuchy opravdické a auta se skutečně ničí, takže vlastně ideální stav? K tomu by tu musel být trochu zajímavější obsah. Krásná bondgirl je rozhodně fajn, Timothy Dalton má moje sympatie, ale krom mlýnku na maso a pěkné závěrečné honičky mě toho mnoho nezaujalo. Oceňuji, že nejde o záchranu světa, ale o obyčejnou pomstu, ale to je opět něco nového možná tak mezi Bond filmy, ale to je tak vše. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Původně se měl odehrávat v Číně. Vzhledem k tamní politické situaci té doby se místo děje muselo přesunout. (WolfR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno