Reklama

Reklama

Prsteny kouzelníka Almanzora

  • Česko Čarovné prstýnky Almazora (více)

Obsahy(1)

Královna chce provdat své dvě dcery a předat vládu. Zdá se to jednoduché, ale není. Princezna Aleli podle názoru dvořanů nepobrala příliš rozumu a princezna Augusta zas nemá srdce. Je třeba povolat kouzelníka, který by z nelehké situace pomohl. Kouzelník Almanzor předá královně obyčejný zlatý prsten a dva prsteny cínové, které jsou ovšem kouzelné. Královna ani její rádce neumějí rozhodnout, které z princezen dát kouzelný prsten, výběr zůstane na princeznách samotných. Povaha princezen zařídí výběr tak, že kouzelný prsten získá laskavá princezna Aleli. Do království jsou na námluvy pozváni stateční princové Abaldon a Aldebran, kterým však jde spíš o korunu než o některou z princezen. Jiné jsou city zahradníka, který se náhodou setkal s princeznou Aleli. Přes spory vychytralých princů a únos princezen podivuhodnými piráty dopadne vše tak, jak to v pohádkách dopadá. Protože šťastnými lidi nedělá kouzelník, ale láska. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Malebná, nápaditá a vtipná pohádka o tom, jak líbezná princezna Aleli za zpěvu a tanců, přes skepsi okolí a nepřízeň osudu, k rozumu a muži svého srdce přišla. Hezké je, jak prostoduchost hodné princezny zobrazovaly už její jednoduché šaty a účes (ta perlová čelenka ale byla sakra vydařený atribut). Zlá princezna Augusta oproti tomu mohla akorát hystericky pištět. Tradičně, stejně jako v naší Byl jednou jeden, v pohádce vedle nemožných princů figuruje zahradník. Brilantní jsou ovšem zejména piráti. Kdo viděl, musí se teď usmívat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rozprávke nemožno uprieť dobrodružný dej točený v celkom zaujímavých exteriérových lokáciách (skalnaté pobrežie, pirátska loď,...). Jemný humor síce nezabaví, ale ani neurazí. Len tie postavy. Zlá princezná nie je zlá, len rozmaznaná, hlúpa princezná nie je hlúpa iba svojská a prostá, kráľovná je tam len do počtu, no ale najväčším podivínom je záhradník, ktorý síce záhradničinu na zámku nerobí, ale zato si hravo poradí so všetkými pirátmi, kuje pikle a hlavne, vyzerá ako obtlstlý bloňdavý traktorista. To nevymyslíš, to je Made in ZSSR. Slabé 3 hviezdy len kvôli tomu, že tento nekorenený guláš na tri hlty nenudí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama