Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryback is back, neboli Rybák je zpět. Sice ne na lodi, nýbrž ve vlaku, ale jinak je to stejný - chodí z vagónu do vagónu a masakruje jednoho hajzla za druhým, a to mnohdy hodně surovým způsobem. Ale oni si to ti hajzlové zaslouží, už třeba jenom proto, že chvíli po začátku filmu vyhodili z vlaku jednu tuze hezkou kapitánku... Steven je holt klasa, těžko ho chytit, natož zabít; specialista na všechno, znalec všeho, vlastenec, koumák, hrdina, alpinista, řidič-kaskadér, lamač rukou, nohou, vazů i ženských srdcí, není situace kterou by nevyřešil, není bitka kterou by nevyhrál... On není jen obyčejný člověk, on je přírodní úkaz, i fyzikální zákony jsou na něho krátké (skok na jedoucí vlak). Žeru ho. Ostatní herecké obsazení je výraznější než v jedničce, hlavně padouši se povedli na výbornou, je mezi nimi několik skvělých typů - sadistická mulatka, Zed z Pulp Fiction, zachmuřený Indián a žoldácký ranař v koženém tříčtvrťáku s parádní držkou, pro kterého je pepřák oblíbený osvěžovač dechu. A i když tentokrát ve filmu neprudí žádná šeredná silikonová blondýna, musí pro změnu zase prudit jeden užvaněný žoviální negr. Ale to samozřejmě jen proto, aby ještě víc vyniklo, jaký je Steven cool bouchač. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

V době distribuce druhého "Přepadení" se muselo jednat o mírnou dezintegraci tradičního modelu postavy Seagala, ale dnes by jsme se mistrovi aikida klaněli. Originalita je tentokrát ještě slabší a hlavní záporák navíc nebetičně minul cíl, přesto samotné akce si užijete relativně dost. Nejen to, kilo a gram k tomu výborných hlášek filmu vytvářejí perfektní atmosféru. Proto pokud nechce Seagal aby se jeho jméno spojovalo výhradně s vtipy na jeho osobu měl by Caseyho Rybacka zatáhnout ještě do jedné akce. Horší než jeho ostatní pozdní počiny to snad nebude, jen ať už nehledá zvěř a nebrojí proti jaderné zkáze... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to není jednička ale stále je to Seagal. Vlastně uplně první film se Stevem co sem měl tu čest vidět a jsem tomu moc rád. Ten mariňáckej záporák byl hyper (Good morning) ale nejlepší je scéna když Seagal chodí jako 200 tunovej vládce světa (pozorně sledujte finální fight a nastane to když Seagal škrtí "Good morninga" a ten ho pak skopne, no a jak se Steven zvedne tak jde jak...) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V kuchyni mě nikdo neporazí." Nejen v kuchyni, ale ani na lodi, na ulici, v lanovce, v jezeru, na Machu Picchu a v koupelně není bojovnějšího kuchaře. V ložnici jsem trošku lepší já, ale to tady nebudeme rozmazávat. Šéfkuchař Ryback se zkrátka vrátil tam, kde může radostně likvidovat teroristy a evidentně si to užil. A já s ním, i když na lodi jsem byl určitě spokojenější než ve vlaku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako by uplynula celá století od dob, kdy Steven točil takové pecky jako PŘEPADENÍ 2. Nemůžete tvrdit, že máte rádi akční filmy nebo Seagala a nezbožňovat tuhle nadupanou jízdu plnou zlámaných kostí a vazů, vrtulníků a hummerů, aut přeskakujících vlaky a vlaků projíždějících sebou navzájem, stealthů ničených v letu satelitem pro podzemní útoky, zábavných hlášek ("CASEY KURVA RYBACK!", "MYŠLENÍ JE MATKA OMYLU, KÁMO.", "JEŠTĚ NĚKDO SI MYSLÍ, ŽE JSEM TO POSRAL?", "SAKRA, ZNIČILS MI BUNDU."), zavilých teroristických xichtů, fešných kočiček a se zábavně přehrávajícím technokratickým záporákem a jeho military gorilou s kamenným xichtem a sekáčkem na maso. A s Poledourisovou mocnou hudbou! Škoda, že nadupané je to až od půlky a v té první Steven zabije pouhé dva teroristy, taky prostředí vlaku není tak wow jako byla minule letadlová loď... I tak se ale každý ignorant, který dal téhle akční pecce méně jak tři hvězdičky, u mě přihlásí o seagalovského buráka. Moje nejoblíbenější seagalovka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Krill (Gary Busey) z Under Siege sa mal vrátiť aj do pokračovania Under Siege 2: Dark Territory, ale Stevenu Seagalovi sa to nezdalo ako dobrý nápad, a tak to zamietol. (Seag)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)
  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)

Reklama

Reklama