Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia o piatich študentoch, ktorí sa prihlásia do oddielu novej mladej trénerky a vytvoria mužský tím synchronizovaného plávania. Film je zmesou neočakávaných situácií, zápletiek a rozuzlení, ktoré prináša účasť mužov v tradičnom ženskom športe. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

Marius 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekedy bude robiť súťaž o film, ktorý sa formálnymi postupmi najviac približuje žánru anime, obsadí Waterboys : Otoko no šinkuro určite popredné priečky. Už od úvodnej scény „vyhratých pretekov“ sa celá expozícia nesie presne v duchu japonských komediálnych kókó (stredná škola) anime. Nová krásna učiteľka snívajúca o tom, že bude kaučovať vlastný team akvabel až natoľko, že jej nevadí, že jej akvabely sú chlapci a ani poriadne nevedia plávať, zamestnanec akvária, ktorý má chlapcov naučiť synchronizovanému plávaniu, roztomilá karatistka, ktorá vyberá automaty na kolu kopačkami a hlavne kvinteto looserov, ktorých spomínaná učiteľka prihlásila na synchro vystúpenie na úvod školského roka. Celým filmom sa tiahne japonsky uletený zmysel pre humor, kombinovaný s citom režiséra pre umocnenie komediálnych scén za pomoci spomalených záberov (i keď „diviak time“ je k videniu až v jeho nasledovnej pecke Swing girls ) a zakomponovania či už klasickej hudby alebo hudby 30.-40. rokov. Waterboys síce nedosahujú kompaktnosti a príjemného feelingu, ktorý sála z režisérovej ďalšej snímky Swing Girls, je to však vynikajúca zábava s grandióznym finále v obrovskom bazéne. 9/10 ()

Triny 

všechny recenze uživatele

podle doporučení kamaráda jsem se rozhodla, že si udělám asijský večer - "swing girls" a "waterboys".. a zatímco SG mě naprosto dostaly, o WB to tedy říci nemůžu.. Prostě me to nějak nechytlo, bylo tam na mě až moc nesympatických scén, kterým kraluje moment, kdy se ve vypuštěném bazéně strhla "rybí bitva", asi jsem divná, ale myslela jsem na ni po celý zbytek filmu. Prostě tohle už asi znovu ne-e..:) ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě je snaha mladé trenérky vytvořit v chlapecké části střední školy klub synchronizovaného plavání dopředu odsouzena k neúspěchu. Ale pětice ňoumů se nechá pobláznit a s elánem sobě vlastním se pustí do tréninku. Však školní festival už klepe na dveře... Pohodový a nenáročný filmeček z rodu korejského bojového Spin Kick, japonských "cyklistických" Messengers či hudebních Swing Girls. S parádními Swing Girls je film spjat osobou režiséra i filmového trenéra. A na laškovné a úsměvné atmosféře snímku je to znát. Waterboys mi nepřišli tak dobří jako výše zmíněné kousky, ale co mají všichni společné, je výborně zpracované finále. Také by vás napadlo resuscitovat delfína dýcháním z úst do úst? :-) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Veselé, hodně veselé. :) Waterboys se sice nejspíš nezařadí mezi mé nejoblíbenější japonské filmy, ale docela chápu, že má hodně příznivců. Je to prostě příjemný film o tom, jak si užít poslední rok na škole a udělat si nějaké pěkné vzpomínky, třebaže způsobem, který není pro partu kluků běžný (tj. aquabely). Samozřejmě zde nepostrádáme ani obvyklou japonskou šílenost, ale jen v dobrém smyslu. Někdy si říkám, že by takováto pozitivní šílenost některým zapšklým jedincům od nás ze západu určitě neuškodila. Za tohle v určitém smyslu Japonce obdivuju - a v filmu Waterboys je to zobrazeno vážně krásně.~(4,3)~ ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie o partě loserů, kteří nacvičí vystoupení v synchronním plavání, tedy ve sportu, který je vyloženě dívčí. Možná o trošku horší než Swing girls, ale pořád skvělé. Miluju filmy odehrávající se na střední škole, ještě více o prázdninách. Už to samo o sobě mi zvedá náladu, pokud navíc jde o vtipnou komedii s úžasným finále nakonec, plný počet je na místě. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama