Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi s dobrou atmosférou a formálními efekty. Hraní legendárních karbanistických her jako Oko bere, Gotes neboli platínko mělo pro milovníky hazardu jistě také svou hodnotu, ostatně jako třeba dnes pro některé, hraní rulety, šipek atd. Zajímavý a klíčový okamžik: Tak zajisté závěrečná scéna přestřelky a honičky na Letné resp. na Pražské Spartě. Nejlepší výkon podle mně podal Petr Čepek ale třeba i Jiří Zahajský, oba dva zahráli bezchybně. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná "socialistická" detektivka, v jejímž ději se člověk dost těžko orientuje. V úvodu jsem měl radost z postavy Miroslava Macháčka, později jsem se skoro už jen těšil, jak to celé skončí. Závěrečná honička z prostředí starého stadionu Sparty  se vcelku povedla, stejně jako celková hudba Martina Kratochvíla, ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic zvláštního jsem na tomto krimi neshledal. Policajti jsou při klihovačce nenápadní jak krokodýl na chodníku. Podprůměrná detektivka herci trochu odfláknutá. 201110228247/8256++++++ Ty pazvuky v pozadí mně rvaly ušiska. Viděl jsem to podruhé a opět nepochopil některé obraty. Byl v tom zbytečný guláš. Zbytečně moc postav na můj vkus. Potřetí už na to kašlu. 20181009 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčková televizní krimi se solidním obsazením. Jirka Sikyta tentokrát jako mlátička s odznakem pomůže rozprášit nelegální kasíno. Na začátku Vendovi s Bohoušem uvízne v síti podezřelých národní umělec Macháček, pak se ale okruh podezřelých rozšiřuje. Motivací vyšetřovaného činu mohou být žárlivost, peníze, odplata. Ještěže výstup Marthy Elefteriadu se omezí jen na pár vteřin. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Moc se mi tu líbí pan Macháček, ostatní jsou taky velmi dobří, ale on je nezvklý a mezi námi i Milan Sandhaus, jinak naprosto mi neznámý, je docela solidní (zejména když to srovnám s Černou punčochou, kde je hlavní neznámý herec příšerný). Pan Kodet je takový jakopřeskopírák, padouši Čepek a Poloczek velmi dobří, Očko a gotes se mi líbí moc, ale já karty vůbec rád, skoro bych dal i 4, ale pak to opravdu trochu ztráci napětí a přehlednost a proč je tam proboha honička na Spartě ? tehdy ještě Křetinský za product placement (mimo jiné) neplatil. Nicméně v tu dobu - jsme v tuhé normalizaci - je to nadprůměrná detektivka, není třídních nepřátel, dokonce se ani nesoudruhuje, mám pocit, že se říká pane majore atd., Celkově takové solidní tmavé oprýskané podsvětí Prahy, vezmu-li mnohem pozdější směšné Tísňové volání Miloše Zábranského, tohle určitě lepší. Škoda, že KK pak natočil už jen takový podivný film a víc mu nenechali. , . ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Dům hostince Smíchovské restaurace, kde kriminalisté odhalí karbanické kasino, stojí na rohu Slivenecké ulice a ulice V Bokách 1. Jen zděný transformátor v současnosti už chybí. (Ganglion)

Reklama

Reklama