Reklama

Reklama

Jestli jednou odejdu

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Pod zdánlivě klidnou hladinou každodenního soužití probíhá v rodině se dvěma dospívajícím dětmi dlouhodobý proces citového strádání. Matka Helena cítí, že rodině ve všem slouží a manžel i děti vyžadují její služby s naprostou samozřejmostí. Narůstá v ní zklamání a jednoho dne konečně promění větu "Jestli jednou odejdu" v čin... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

dashwoody 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších studiových televizních inscenací s výbornou Janžurovou a Bydžovskou, jejíž typický smích žádná herečka asi nepřekoná... "Helenko, já jsem vám přišel říct, že jsem všechny pustil k vodě." - "Jo? Pustil k vodě? Vy chováte kachny?" "Počkejte, počkejte, to už nemluvíte vy, to už za vás říká nějaká putička." - "Za člověka v životě mluví tolik lidí, že už mi to ani nepřijde." "Počkej, nesměj se jako tele..." "Já jim udělám čtyři fotky 18x24 a ony mi za to daj kilo." - "Kilo čeho?" "Podívejte se, jak jsem nádherně vypral prádlo!" - "Komu?" - "To je otázka, peru nám všem!" - "Nojo, ale todle nejsou naše povlaky..." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s doslova a do písmene excelující Ivou Janžurovou je na můj vkus bohužel příliš dlouhý. Příjemně napsaný, jednoduchý scénář kvůli přehnané stopáži totiž obsahuje několik naprosto zbytečných scén (především nudné a natahované nedorozumění v chatě) a chybí mu spád, který má na začátku a na konci. Z herců mi kromě Ivy Janžurové byli nejsympatičtější skvěle civilní Vladimír Brabec a přirozená Zuzana Bydžovská. Radoslav Brzobohatý naopak takovým odpudivým dojmem nepůsobil snad ani v roli čaroděje Mrakomora. Tři a půl. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní komedie, kterou utvářejí především naše herecká esa. S jinými herci by to asi tak pěkné nebylo. Miluju tu scénu, kdy Janžurka přiletí domů jako velká voda a narazí na žehlící Bydžovskou. Ovšem i takové obracení masa v lednici je taky k popukání. Bydžovská krásně ukazovala jak velký herecký talent má. Stejně si myslím, že po čase se všechno vrátilo do těch starých kolejí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Určitě si každá žena od rodiny někdy řekla - co kdybych odešla jen tak z ničeho nic? Jak by to tu vypadalo?? Musím se přiznat, že jsem si tento snímek užívala. Je to taková malá pomsta nesamostatné rodině, která si zvykla na samozřejmý pořádek, přísun teplé stravy apod. Není dobře, že to tak některé ženy dělají - ale každý svého štěstí strůjcem. Ano je to film v podstatě o ničem. Ale pobavil mě, ale zároveň se nemohu ubránit tomu, že návrat té ženy by v dnešní době byl doprovázen minimálně hádkou - kde byla co tam dělala apod.. A hlavně by se určitě lenivé děti tak nespravili. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hele, jakože spíš ne. Taková hříčka o tom, jak utahaná socialistická čtyřicítka odejde od rodiny a rázem zjistí, že je atraktivní pro prakticky jakéhokoli chlapa, na jakého narazí (Císler, Zedníček, Brzobohatý, Kodet). Asi by to fungovalo v nějako zhuštěnější formě, třeba jako dvacetiminutový díl bakalářů. Ale jako film na 93 minut to fakt nefunguje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích je postava, kterou hraje Vladimír Brabec chybně označena jako Marek a ne Milan. (JohnnyV)
  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Ten svetr si nesvlíkej (1980). (M.B)

Reklama

Reklama