Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Jan Čenský mi v rolích princů nevadí, stále jeden z těch lepších, který se v české pohádkové tvorbě mihl. Co se týče Aničky, jak tak čtu zdejší komentáře, nejsem jediná, komu šílená, děsivá, ba přímo traumatizující ovčí hlava vadila. Taky mě ve snech děsila celé dětství, ale na druhou stranu jsem celou pohádku neodsoudila, je jedna z mých oblíbených. Jen když je v záběru Anička, musím si dát ruku přes oči no:) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jsem Nikdo...Kam zmizela Anička?". Však ona ta ošklivá ovčí hlava nakonec zmizí a krásná Anička v podání Lindy Rabové je opět na scéně... A tak tu máme happy end... Jinak moc příjemná hudba Jaromíra Vogela. Škoda, že zde na csfd nemá tento skladatel židovské hudby vůbec profil. Třeba to někdo změní.... ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tematicky a dějově je to jako přes kopírák. Je tam samozřejmě pár změn, aby to netlouklo do očí. No, herci také nehráli pořádně a já se nemohl dočkat konce. Ale i ten naštěstí přišel, já mohl napsat nulu a život jde dál. Jo a ta závěrečná písnička, hm, hezká, ale že by měla nějak zvláštní slova, to se nedá napsat. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Ještě jsem neviděl, aby se sestry měly tak rády, že ani pro lásku k milému, na sebe nemohou zapomenout." Romantická televizní pohádka o další dívce, která také spotřebovává lískové ořechy, jako by neexistovaly třeba buráky, jejíž spotřeba však překonává tu Popelčinu a vyrovná se i spotřebě továrny na Nutellu. Ale jelikož mě v tomto tajemném příběhu žádná maska neděsila a loutky draků mě dokonce pobavily, tak musím uznat, že se mi tento film velice líbil, stejně jako charakter nevlastní sestry hlavní hrdinky, která aby ji vysvobodila ze zakletí, musela zavrhnout svou vlastní, pomstychtivou matku. Také bych rád zmínil, že mě na tomto vyprávění rovněž zaujala i jeho genderová vyváženost, kdy jedna dívka neváhá zachránit svého prince, zatímco jeden král neváhá zachránit svou dívku a když se ještě vrátím k té tolik kritizované masce, tak musím napsat, že Nikdo není dokonalý. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, v jaké zvrácené mysli se zrodila myšlenka na tuhle dětskou „pohádku.“ Chladná a fakt zlá, vypočítavá macecha, děsivý král a podzemní království, ale hlavně zrůdná ovčí hlava, která ani neotvírá pusu, když mluví. Zanechalo to ve mně asi následky. Pamatuji si to totiž dost dobře na to, že jsem tuhle hororádku viděla před 20 lety… Ale zajímavá je pohádka teda dost. Jen co je pravda. Chudák Linda Rybová, která je jinak neuvěřitelně sexy ženská. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)
  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)

Reklama

Reklama