Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve volném pokračování pohádky Zkřížené meče se znovu potkáváme s chytrou a statečnou princeznou Alexandrou, po jejímž boku stojí věrný a milovaný manžel Valentin. Zlý a pomstychtivý vévoda Gaston se nemůže smířit s tím, že korunu a s ní veškerou moc získal jeho starší bratr. Spřádá podlé intriky za vydatné pomoci starého kouzelníka Otona. Vévoda se touží zbavit především tří lidí, kteří mu zabránili v konečném vítězství, když už sahal po královské koruně. Je to jeho neteř Alexandra, její manžel Valentin a přítel Alexandřina otce Krištof. Vévoda Gaston a starý kouzelník jim uchystají spoustu zlého, ale nad všemi kouzly zvítězí věrná láska, jak to má v pohádkách být... V roli Gastona uvidíte B. Navrátila, jeho bratra hraje J. Somr, starého kouzelníka Otona V. Preiss, jeho němého pomocníka Alíka si zahrál J. Strach, Alexandru K. Březinová, Valentina V. Udatný, Krištofa J. Čenský, Helenu J. Schneiderová, Marunu B. Holišová a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě se šermování v této pohádce vůbec nelíbilo, zvláště ta bitka v jeskyni. Lepší představení můžu vidět na nejrůznějších historických slavnostech. Ale chápu, že herci by museli být nahrazeni kaskadéry a že většina z nich asi meč v ruce nikdy nedržela. Také považuju zápletku s kouzelníkovým učněm za originální, protože ta se v pohádkách nevyskytuje. Kdo v této pohádce za něco stojí je Viktor Preiss, který hraje zlého kouzelníka a pak Blažena Hilišová, kterou známe z předchozího dílu jako kouzelnici Marunu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to těmi spletitými vztahy a nečekanými nálezy dávno ztracených členů rodiny připomnělo Dallas nebo hry Járy Cimrmana (nebýt pohádka v TV, hodil by se v závěru Vichr z hor). Rádobyvtipy byly k uzoufání, přibylo pitvoření a přehrávání, zápletka zdebilněla a šermířská klání mi připomněla dobu, kdy jsme se s bratrancem mydlili klackem tak dlouho, dokud jeden z nás s výkřikem nestrčil do pusy naražené prsty (v tom lepším případě) nebo netahal třísky z oka. Ale naše akčnost a výkonnost byla rozhodně na vyšší úrovni oproti tomu, co nabídly "Zvonící meče". Oproti úvodnímu dílu pohádkové trilogie jasný kvalitativní propad. Nepostřehla jsem - sejmul už někdo to vyřvané Pomeje nebo to bude svou existencí prudit i ve třetí části? 41% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nesympatické obsazení v hlavních rolích, až na výjimky nehezky zahráno a šermířské souboje nejsou pro mě také zrovna nejatraktivnější podívanou. Navíc, když jsou opravdu okatě nahrané. Ke konci už mi děj přišel až trapný. Kvituji s povděkem využití exteriérů, i když jim mohli tvůrci dát více prostoru, protože interiéry působily lacině. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Starší a mladší bratr hrdlící se o korunu, z čehož je patrné, že hračky se mají kupovat dvojmo a oběma dětem stejné. Pozoruhodné je to, že snad ve všech pohádkách je ten neoprávněný panovník takový ukázkový padouch. Zápletka s kouzelníkovým učněm aspoň není v téhle variantě (nalezeno vyměněné dítě ano, ale většinou to je půvabné pachole, tady je dospělý) je originální. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Pohádka volně navazuje na první díl Zkřížené meče, scénář si stále drží dobrou úroveň. Z hereckých výkonů mne vedle Holišové a Štěpánka potěšil vynikající Viktor Preiss. Je to dobře, svižně a srozumitelně odvyprávěno. Úroveň šermířských soubojů je mi naprosto ukradená, mně to do pohádky stačí. Hvězdu navíc přidávám za to, že v kontextu tv pohádek patří tato k těm lepším. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry se natáčely na hradě Český Šternberk. (rakovnik)

Reklama

Reklama