Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Lolinka (K. Apolenářová) je hezounká jako obrázek, a přece se jí ženiši obloukem vyhýbají. Však také mají proč: princezna je rozmazlená, ufňukaná a každou chvilku omdlévá. Když už to vypadá, že pan král (F. Němec) a písař Jakub (P. Kříž) budou muset princezničce donekonečna vyprávět vymyšlené příběhy o nápadnících, kterým se Lolinka sice tuze líbí, ale vzít si ji z nejrůznějších vážných důvodů nemohou, objeví se na scéně roztomilá kouzelnice Otylka (J. Hlaváčová) a její vydařený pomocník, vydávající se za prince Romula (J. Šťastný). Jenomže tihle dva se stále nějak nemohou shodnout, jak si rozdělí královskou odměnu. Domlouvají se naštěstí tak dlouho, až Lolinka zmoudří a usoudí, že Romulus by pro ni nebyl ten pravý ženich. Žádné obavy, ten nejlepší se v pravou chvíli najde… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jan Šťastný byl v devadesátých letech oblíbeným pohádkovým hrdinou. Každopádně tohle je příšerná pohádka. I vzhledem k necelým padesáti minutám je to příšerně nudná a nezáživná podívaná. Chybí pořádnější zápletka nebo alespoň nějaký důležitý zvrat. Anebo minimálně humor. A knírač? Já si myslel, že se původně jedná o psa. Hlavní hrdina se s knírem nepohybuje na scéně zase tak dlouho, aby mohl být v názvu. Asi by stačilo něco jako Pyšná Lolinka či tak. Ještě zmíním docela neobvyklý začátek, kdy se princezna objeví společně s názvem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Že je námět otřepaný by tak nevadilo, kdyby vtipy fungovaly, princeznina proměna (eeeee? proměna? jako že se chvilku nechovala jako naprostý tupan?) měla nějaký vývoj a vypadalo to, že i delší trvání, kdyby chování krále v závěru bylo logičtější (vrátíme čarodějce, co škodí, čarovnou hůlku protože, protože, protože tak), a kdyby mě to tak povšechně celou dobu nepopuzovalo. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tehle typ nízko-rozpočtových pohádek je velmi zvláštní, pokouší se rozehrát velký příběh o lásce a království a pak celou partii hrají tři herci v jedné špatně naaranžované místnosti. Těžko říct proč nenatočili radši jednu dobrou než dvacet těhle rozlítaných. Tady to zachraňuje kvalitní obsazení. :) ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Tohle je pohádka pro milovníky komorních představení. Herecký duet Františka Němce a Jany Hlaváčové byl skvělý. Potěšil i Jan Šťastný, který ty své dvě role dokázal velmi dobře oddělit. (Nabízí se srovnání s novou pohádkou Láska na vlásku, kde dvojrole nebyla rozhodně tak výrazně odlišená.) Princezna je ukňučená, ale moc hezká a v druhé půli už i snesitelná. Vadil mi jen Pavel Kříž a ta jeho milá. Jinak moje oblíbená pohádka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podivná pohádka. Lolinka vypadá jak z E55 nebo jako by si odskočila z nějakého erotického filmu, celá ta linie s čarodějkou a jejím pomocníkem je podivně nevyužitá a zmizí do ztracena, princezna prohlédne jen proto, že ji nějaký magor odmítá, sloužící v podání Kříže vypadá jak Saturnin, jeho nastávající jako jeho matka, a když pak dojde k zásahu shůry, tedy deus ex machina, už nějak nechápu a zajímaly by mne souvislosti toho, proč se skutečný princ a jeho matka jmenují podobně jako si vybrala jména čarodějka pro sebe a pomocníka, a proč jsou si u všech všudy tak podobní? Chápu, nebylo na zaplacení dalších herců, ale v té pohádce to možná šlo nějak vysvětlit (že jsou příbuzné, odrodilá sestra královny, cokoliv). Tak dvě hvězdy za těsný živůtek princezny a její ven se deroucí kozy, nu a i za toho Saturnina. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama