Reklama

Reklama

Za ginipiggu 3: Senritsu! Shinanai otoko

  • USA Guinea Pig: He Never Dies
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Komedie
Japonsko, 1986, 41 min

Obsahy(1)

Po škandalóznom druhom diele Za ginipiggu 2: Chiniku no hana prichádza opäť japonská dávka sadizmu.
Mladík má dosť nepekný život, priateľka ho opustila a práca ho už nebaví. Rozhodne sa so všetkým skoncovať a chce spáchať samovraždu. No nedarí sa mu to. Skúša si podrezať žily, zarezať do krku, ale nie a nie zomrieť. Využije svoje „schopnosti“ a začne spriadať plány, ako vystrašiť partnera ex-priateľky tým, že po ňom hádže vlastné vnútornosti. (ash99)

(více)

Recenze (27)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je úplně jiné kafíčko než předešlé dva díly. Třetí díl série velmi zdařile paroduje oba předešlé díly a narozdíl od nich už nepůsobí tak nudně a křečovitě. Naopak, japonci dokazují, že mají smysl pro humor, pravda, trochu morbidní, ale o to udernější. Nebudete se u toho válet smíchy, spíše jen s nevěřícným úsměvem kroutit hlavou, co všechno ty asiaty nenapadne. Jsem rád, že jsem to po prvním a druhém dílu nevzdal, i když jsem k tomu měl velký náběh. Opravdu příjemné překvapení a osvěžení před čtvrtým dílem... A nebojte se, o krev a klasické řezací scény tady určitě nepřijdete. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ginî piggu 3: Senritsu! Shinanai otoko“ je filmem, který může okouzlit svým humorem a ujetostí, s kterou je všechno podáno. Když za sebevrahem přijde kamarád, je to skutečně k smíchu. A nevadí, co se děje, protože tady nejde o to být hodně přesvědčivý, i když to se daří možná více než v předchozích filmech. Jde o to, aby se divák bavil. A když vám nebude vadit pořádná dávka hnusu, bavit se budete. ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Guinea Pig signalizuje velké změny oproti dvěma svým předchůdcům. Ta nejmarkatnější se skrývá v Hisamotově přístupu. Nejde již o realističnost trýznění, přesněji autenticitu, ale hlavním cílem je zábava. Ani oběti už nejsou ženy, nýbrž muž, který se v průběhu děje mrzačí sám. Zda se jedná o správný krok vpřed, to ať posoudí každý z vás, ale mě to přišlo až příliš ujeté a trapné. Hideshi, zaměstnanec jedné tradiční japonské firmy, prožívá životní krizi. Přítelkyně ho opustila, v práci se mu nedaří a k tomu mu přijde nudná. Odejde tedy domů, kde po čtyři dny marní čas až ho napadne myšlenka na sebevraždu. Skalpelem si podřeže zápěstí, ovšem vytoužená smrt ne a ne přijít. Bolest se taktéž nedostavuje, a tak zkouší jiné krvavé pokusy (probodnutá ruka propiskou, podřezání krku, pravítko v hlavě) než dospěje k názoru, že nemůže zemřít. V tu chvíli ho nenapadne nic lepšího, než že by této situace mohl využít pro vystrašení neoblíbeného kolegy. A chabé krvavé orgie můžou začít. Tupý děj je doprovázen ujektaným hereckým ansáblem, amatérismem a vybředlým humorem. Nechce se mi věřit, že He Never Dies! se může honosit nálepkou Guinea Pig. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Za seba môžem povedať bavil som sa. Stopaž bola parádna, príbeh bol neskutočne vynaliezavý a dobre spracovaný. V príbehu cítiť iróniu aj svieži nadhľad a v takej krásnej zábavnej forme. Lebo keď hlavný hrdina nemohol zomrieť a jedno z jeho slov bolo- čo som zombie? Naozaj niektoré dialógy boli parádne. Film nemá vo svojej podstate veľa zvráteností, ale jeho sila je v zábavnosti, tam boduje na plnej čiare. Neskutočne ma tento film zaujal a hlavne bavil. Človek sa snaží zomrieť, ale nejako to chalanovi nejde, parádička! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvních dvou dílů, který považuju za absolutní brak a odpad, tohle je aspoň neuvěřitelná prdel s hodně slušnejma gore-efektama. Bavil jsem se po celou stopáž, perfektní gore-groteska, která se aspoň nebere tak trapně vážně, jako předešlí bratříčci. V rámci subžánru "japan-shock" naprostá špička, i když je to komedie ... ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku si na chodbe počítačovej firmy dohaduje dvojica rande v kine na filme Chorus Line (1985). (BlackTom)

Reklama

Reklama