Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámé hvězdy filmového nebe Michael Caine (Hana a její sestry), Brenda Blethyn (Tajnosti a lži) a Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Epizoda I) vás budou bavit ve veselém příběhu o mladé stydlivé dívce, jejíž život výrazně ovlivní geniální hudební talent. Dívka přezdívaná svou matkou L.V. - Little Voice (Jane Horrocks) je introvert a dokáže se vyjádřit pouze pomocí zpěvu Marylin Monroeové, Judy Garlandové a dalších. Aniž si to uvědomuje, umí tento zpěv dokonale napodobit. Toho hodlá využít matčin nový přítel - lovec talentů Ray (Michael Caine). Rozhodne se vtáhnout ji do světel show-byznysu a udělat z ní hvězdu. Film Tichý hlas je chválen a vyzdvihován kritiky po celém světě - nenechte si ujít šanci bavit se při sledování tohoto výjimečného filmu! (Sunfilm)

(více)

Recenze (55)

kinej 

všechny recenze uživatele

Alespoň, že se Brenda Blethyn dostala k nominaci na Oscara. K tomuto filmu jsem se dostal náhodou a nevycházel jsem z údivu, především z jejího hereckého nasazení. Takovou odpudivou starou rachejtli snad ještě filmové plátno nevidělo. Uznání si zaslouží i Jane Horrocks, vzhledem k tomu, že si vše odzpívala sama. Nevím kde ji tvůrci vyhrabali a nechápu jakto, že není dnes slavná. Její role sice neskýtá takový potenciál, jako její matka, ale i tak se jedná o málokdy vídané herecké představení. Michael Cane a Ewan McGregor ač bezchybní zde svým ženským protějškům pouze sekundují. Vrcholem filmu jsou dvě vystoupení v křupanském baru pana Boo, to první je parádní show plná lesku se vším všudy a to druhé je takové fiasko, až i mě z toho bylo trapně. Dokazuje, že i Novoty nejsou ještě úplné dno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle příběh Angláni nezjemňovali nejlíp, jak to jenom jde, mohlo by se jednat o vcelku brutální drama. Mladá holka žije v pokoji velkém asi jako kumbál Harryho Pottera, umře jí táta a tak se uzavře do sebe a do starejch hudebních šlágrů. Její matka chlastá jak duha a doufá, že chlastem klofne nějakýho zazobance. V tu ránu se přiřítí Michael Caine, kterej zjistí, co to má panička za hudební talent ve špíži a rozhodne se jí prodat do otroctví showbyznysu. Mladá holka, kterou hraje Jane Horrocks, je tak brutálně uzavřená, že se jen tak nedá, ale ke konci předvede tak překrásnej koncert, že stojí za to si na ten konec počkat. Jana má evidentně překrásný hlas a divím se, že jsem o ní nevěděl něco víc. Tady by z ní okamžitě udělali Superstar a rozjela by duety s Gottem a Bílou. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

S tou elektrikou to byla fakt sranda. L.V. můžeme také dekódovat na Low Voltage; L.V. nebyla zpočátku tak nějak dost nabitá. Ovšem i nízké napětí udělalo v baráku pěknou paseku. V poslední době jsem viděl několik dobrých hudebních fimů, tento bych k nim nepočítal. Neobstojí ani jako psychoanalytická studie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

jaxi sa neviem naladit na vlnu, ktora tu vladne - evidentne podla 4 a 5 hviezdicakarov ide o pomaly genialnu komediu. Mozno je to aj preto, ze som sa nedokazal naladit na danu vlnu. Ta holka bola az moc uzavreta, z domu ani nevychadzala, kamaratske a socialne kontaky nemala, coz je obrovsky problem pre mna - proste ostanem u priemerneho hodnotenia . 50 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná emocionální záležitost. Malá L.V. je náhle středem všeho. Matka si přes ni chce pomoct k pohodlí a Rayovi, Ray chce nakopnout kariéru a zbavit se dluhů a Billy, ten by byl rád, kdyby se L.V. přišla podívat na jeho holuby. Střet malé osůbky s velkým nadáním a světa, ve kterém se musí zpeněžit všechno, co jde. Jenže lásku k otci zpeněžit nejde. Krásný kousek s vynikající hudbou a úžasnou Jane Horrocks. Fíha... (P.S. Jen bych narozdíl od Oskara řekla, že zúčastnění mluví skotským dialektem, přeci jen Cockney už nepatří do současné angličtiny.) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka hlavní role Jane Horrocks sama nazpívala všechny své pěvecké party. (skudiblik)
  • Mark Herman po obsazení režisérského křesla přepsal scénář, čímž výrazně rozšířil roli Michaela Cainea. (ČSFD)
  • Aby se Jim Broadbent připravil na svou roli majitele klubu, procestoval mnoho dělnických klubů a divadel v Yorkshiru. (ČSFD)

Reklama

Reklama