Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, které ve své autobiografické knize Podvodník popsal burzovní makléř Nick Leeson. Tenhle sympatický muž, který pracoval v singapurské pobočce prominentní londýnské banky Barings Bank, ji totiž dokázal svými obchody na burze úplně zničit. Ambiciozní Nick je svým způsobem finanční génius _ má totiž "čuch" na rozpoznání slabin elektronických peněžních transakcí a navíc velice rád riskuje. Tak se stane, že podlehne pokušení a vkročí do bludného kruhu odvážných burzovních operací bez vlastních prostředků, které mohou vynést spoustu peněz. Pokud však nevyjdou, položí na lopatky i tak bohatou firmu, jakou je jedna z nejstarších bank světa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

POMO 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie športové filmy, ktoré nie sú iba o športe a krásne si ich užijete, aj keď nie ste športovec... tak Maklér je filmom, ktorý si neužijete, ak nieste traderom na burze. Navyše nepoznám nikoho s takýmto vzťahom, kto by ho mohol označiť za dôveryhodný. Čo mi teda ako laikovi zostáva k zhodnoteniu? Solídny herecký výkon Ewana McGregora a šikovne zostrihané dejové leporelo, ktorému som nerozumel. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film, ve kterém slyšíte pojmy, které Vám nic neříkají a téměř celou dobu vlastně nechápete, co ten hlavní hrdina dělá, zajímavé, ale zároveň dost matoucí. Pochopila jsem ale to hlavní - byl dost v prdeli a prohlubovalo se to víc a víc.. :D :D Nervozita a psychické zhroucení, ke kterému u něj dojde se mi ale líbila a jen jsem se bavila tím, jak to Ewan McGregor dokázal skvěle zahrát :) Super, ale průměr :) ()

Reklama

Landier 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě musím trochu hvězdičkově vylepšit renomé, podle mého soudu, dobrému filmu. Ač se znalostmi ekonomie, myslím, že i uplný lajk musí pochopit, že když jablka stojí 5kč, ale jejich cena na burze je 8kč, že tam ty 3 koruny rozdílu k něčemu budou.... Ale abych se vrátil k hodnocení filmu, skvělý Ewan McGregor, dobrá zápletka, svižný spád, u kt. během reklamy na jogurt nepřepnete film na mexickou telenovu. Dobré 4* a nevěřit všemu na csfd :) ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Príbeh tradera utrhnutého z reťaze, ktorý položil najstaršiu britskú obchodnú banku Barings. Takový prototyp Vlka z Wall Street - menej dekadentný, s väčším dôrazom na biznisovú stránku. Hlavný hrdina je ešte väčší parchant ako Jordan Belfort a Ewan ho dáva s prehľadom. Kopec hlášok, ktoré ocenia fajnšmekri z oboru ("Potřebuju dolary na pokrytí prvotní marže! Potřebuju jeny, abych pokryl denní rozdíl! Pokud neprodám opce, tak shromáždím provizi v jenech!"). Len škoda, že je to tak rutinne natočené. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ekonomika je mi celkem u řiti. Máločim opovrhuju víc než nažehlenejma panákama v bance, co si vykračujou v kvádru a myslej si, že jim patří svět. Tenhle film podle skutečný události se mi ale líbil. Aby jeden člověk potopil celou banku se nestává moc často. Mělo to příběh, spád, přišlo mi to torchu levný, ale jinak v pohodě. Lidi jako Nick Leeson jsou důvodem, proč nevěřim bankám. Teď si řikám, kolik lidí se tehdy muselo naštvat. Nečekal jsem moc a dostal jsem víc než jsem čekal. Projednou se na hodnocení ČSFD nedá spolíhat. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu přistává letadlo s Nickem (Ewan McGregor) ve Frankfurtu (Německo). Policejní auta mají ale poznávací značky Mnichova s písmenem "M". Správně tam mělo být "F" (Frankfurt). (FilmFan24)
  • Když Nick (Ewan McGregor) a George (Tom Wu) jedou v Porsche, jsou v některých záběrech připoutaní bezpečnostními pásy a místy je vidět, že připásaní nejsou. (FilmFan24)
  • V barové scéně z klubu je slyšet v pozadí hrát píseň od Blur "Song 2" z roku 1997. Děj se ale odehrává v roce 1995. (FilmFan24)

Reklama

Reklama