Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Za zavřenými dveřmi byl natočen podle úspěšného románu maďarské spisovatelky Magdy Szabó. Film vypráví příběh dvou osamělých žen, které jsou ze svých světů vytržené různými okolnostmi a mezi kterými se, napříč jejich životními drahami, vytváří nepravděpodobné přátelství. Film se odehrává v polovině dvacátého století v Maďarsku, zemi, která je poznamenána následky války a zahalena do přetrvávajících stínů nedůvěry a pochybností. Film Za zavřenými dveřmi pomalu poodkrývá velice spletitý vztah mezi zámožnou, rodící se spisovatelkou Magdou a její tajemnou, stále odměřenou, hospodyní Emerenc. Zatímco Magda míří k profesionálnímu úspěchu a uznání, Emerenc dohánějí hrůzy z minulosti, které vedou k emotivnímu odhalení s tragickými následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

B26354 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o dvou odlišných ženských postavách, jedné s tragickou minulostí ale "opravdové", jejíž minulost je divákovi postupně odhalována její specifická a tvrdohlavá nátura pohání film. Některé formálně odlišené výjevy z minulosti jsou nejsilnějšími částmi snímku, nicméně se podílejí na podivné nevzváženosti filmu - společně s až nečekanými, "disneyovskými" scénami se zvířaty. Překvapila mě také občas funkční, občas zarážející absence ustavujících záběrů - především první půlka filmu v podstatě nezná celek a neustále nás vrhá z jednoho nedokončeného dialogu do poloviny druhého. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

To čo predviedla Helen Mirren, bol jednoducho herecký koncert. Životom skúšaná svetom odvrhnutá Emerenc s nádherne tvrdými a pravdivými slovami vychádzajúcimi zo zatrpknutých úst. Páčilo sami to postupne napodiv zbližovanie a tvorba akéhosi vzájomného puta, ktoré Emerencii tak veľmi - preveľmi v živote chýbalo, až ju to poznačilo. Napriek zbytočne mysterióznemu záveru, vďaka hlavnej predstaviteľke dávam 5 bodov . ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nemusím sa predvádzať v nóbl šatách v kostole. Videla som počas vojny čo Boh dokáže." Len veľmi ťažko nájdete H. Mirren v lepšej úlohe. Celý film si ukradla pre seba. Jej postava - slúžka v domácnosti nesie v sebe často kontroverzné i obdivuhodné vlastnosti. Je silná, nedôverčivá, nikoho si k sebe nepripúšťa, je rázna, navonok prísna možno až drzá, ale z jej vnútra v podstate sála čisté dobro. Jej dobrota je prirodzená...I. Szabó vie robiť filmy, už som od neho zopár filmov videl. Tento film možno navonok nemá pútavý príbeh, ale je výbornou štúdiou duše človeka, ktorý niečo zažil. Film je skôr komornejší, vystačí si s niekoľkými postavami , jednou ulicou a domom. Myslím, že I. Szabó vyťažil s predlohy maximum. Samozrejme H. Mirren tiež. 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod proč jsem chtěla film vidět, byla pochopitelně Helen Mirren a vůbec jsem nebyla zklamaná. Byla jedinečná v roli, která pro ni určitě nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Emerenc, která je ve velké míře poznamenaná svou minulostí a která se projevuje mnohdy velmi zvláštním způsobem nejen ve svém životě jako takovém, ale i v přátelském vztahu se spisovatelkou Magdou. Připouštím, že se mi to zdálo chvílemi překomplikované a konec nebyl zrovna nejideálnější, ale to nic nemění na tom, že Helen byla velmi dobrá. ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Film o jedné postavě/herečce. Helen Mirren to s koštětem umí stejně dobře jako s královskou korunou. Ať je její výkon sebezářivější a ostatní herci sebepřesvědčivější (kromě doktorů v nemocnici), film sráží na kolena rozkouskovaný děj. Měl jsem pocit, jako by scény byly vybírány podle toho, jak se povedly na place. Je škoda, že na místo vtipných, ale bezcenných pasáží nešel film ještě více do hloubky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej Budapešti a tiež v nemeckých mestách Kolín nad Rýnom a Lipsko. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru 8. března v Budapešti, které se účastnila i představitelka hlavní postavy Helen Mirren. (topr harley)

Reklama

Reklama