Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Tomco 

všechny recenze uživatele

mckellen je skutocne vyborny herec a potvrdzuje to s prehladom aj v tomto pripade. zaujimavy vykon podava aj inak pre mna uplne nevyrazny a priemerny brendan fraser. nic to vsak nemeni na tom, ze pribeh prestarnuteho gaya siel uplne mimo mna. ani sekundu som sa sice vyraznejsie nenudil, ale v konecnom dosledku mi v tejto skladacke chyba akysi vyslednejsi tvar. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dojemný a opravdu silný životopisný film o slavném tvůrci legendárního Frankensteina, kterému vévodí fenomenální herecký výkon přesvědčivého Iana McKellena v hlavní roli. McKellen se perfektně vžil do postavy životem spráskaného muže, který si zažil své a hledá ke konci života sem tam nějaké to rozptýlení. Fraser podává bezpochyby svůj nejlepší výkon, ale i tak je na míle vzdálen od svého staršího souputníka. Líbilo se zařazení původních i nově natočených scén z Whalových filmů a množství flashbacků, ve kterých hlavní hrdina vzpomíná ná svou lásku z války. Zkrátka pěkně natočený snímek, který sice není pro mě 100%, ale i tak mě dokázal chytit za srdce. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Já taky moc nevybočím od komentářů, které vyzdvihují výkon Iana McKellena. Prostě úžasně zvládnul tuto roli. Přišlo mi že tu nadudost a elitářství ani nemusel hrát:) Příběh je dokonalý a pěkně postupně vybudovaný. Postavu režiséra a jeho povahu vlastně poznáváte celý film. Když už si myslíte, že ji chápete tak udělá něco dost překvapivého (hl. postavě hrané Frazerem...) Prostě úžasné drama s místy až hororovými prvky (ten příběh o rozstříleném vojákovi vedle zákopů mě úplně dostal). A ještě jedno pro mě velice zajímavé zjištění - Brendan Frazer umí hrát. A moc dobře! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí homosexuál, režisér, který odešel z umeleckého světa a dožívá ve svém duchovním exilu pronásledován svými vzpomínkami. Vlivem následků mrtvice mu vzpomínky vskutku ožívají a mísí se s relaitou, kterou reprezentuje jeho služebná a mladý zahradník, možná jeho poslední přítel v životě. McKellen svou postavu nehraje, on se jí prostě stal. Skvělý a zvláštní film, ani minutu jsem se nenudil. 90% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Dokonalá alegorie na sebe sama. Kdo je Bůh a kdo monstrum? Tento skvost se ke mně dostal až teď a je příjemné vidět (o něco mladšího, ale ne o moc) Iana McKellena, který podává standartní prvotřídní výkon, ovšem mě více zaujala role Brendana Frasera, který byl v té době ještě neznámé ucho a musel si počkat ještě rok, než se proslavil díky Mumii. James Whale je starý nemocný režisér v důchodu, netají se tím, že prožíval divoké mládí opředené sexuálními vztahy s muži. Zaujme jej nový zahradník Boone a takřka ihned se spolu spřátelí. I když Boone zjistí, že je starý pán homouš (a že tyto lidi zrovna nemusí), pořád se k němu vrací, protože rád poslouchá jeho příběhy z mládí, války a natáčení jeho nejslavnějšího filmu Frankenstein. Zároveň oboum chybí blízký přítel a navzájem jej v sobě naleznou. Ovšem nit předsudků a chtíče je velmi tenká a i jejich přátelství projde několika zkouškami. Film, který jsem hltala jedním dechem a přeji mu, aby se dostal do většího povědomí diváků. Dobrý komentář: kalap ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu trvalo 24 dní. (Kulmon)
  • Scénář filmu je založen na knize "Frankensteinův otec" od spisovatele Christophera Brama, který se věnuje gay literatuře. (Dementra)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama