Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

kalap 

všechny recenze uživatele

Nádhera, silná osobnosť a veľkosť ducha, ktorá bojuje so svojimi vnútornými démonmi a každý takýto boj bolí a on, starý homosexuál, lev bez patričnej mrštnosti zrazu zbadá krásneho jeleňa v podobe mladého záhradnika.A v tom momente zatúži po jedinom, dotknúť sa ho a zomrieť, avšak ako starý lev robí to opatrne postupne sa k nemu približuje, lebo vie, že pomaly najďalej zájde a až dosiahne skutočne svojho cieľa a dá mu bozk na rameno a dotkne sa jeho pinďoura, už chce len zomrieť.Poviem pravdu, ja sa radšej dotýkam a hladím ženské ohanbie, ale toto ma skutočne dojalo a nadchlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice chápu, že poselstvím filmu je, že těžko člověku být samotnému a měl by mít přítele, ale on je poměrně velký rozdíl mezi přátelstvím a sexuálními choutkami. A tady z toho filmu prostě ta homosexualita teče už od prvních minut, takže pak celé té historce nevěřím, přijde mi jen pateticky okázalá s velkými gesty a urputnou snahou namontovat tam ty příšery, ale jinak mne to nechalo pocitově chladným a film sám mi přišel nakonec pěkně vychcaný - vezmi velké téma a lidi to ocení, i když vlastně příběh stojí za starou belu, je nekonzistentní, chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje a celé je to vlastně neuvěřitelně povrchně podáno včetně figurek kolem (mladý novinář, služebná, hloupá, bohatá husa na recepci a další). ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ian McKellen v plné síle. Příběh strhujícím způsobem zachycuje sklonek života filmařské legendy Jamese Whala, legendy světového horroru. Z jeho homosexuální orientace nedělá žádné velké "dráma", naopak, odmítá pozlátko laciné senzace a snaží se proniknout do nitra autora monster, která děsí publikum mnoha generací. Monster, která nežijí jen na plátně, ale i v duši svého stvořitele, svého boha. Citlivý pohled do nitra impulzivního muže a zároveň poodhalení jeho základních inspiračních zdrojů. Po všech stránkách výtečná biografie umělce... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a príjemný film s komornou atmosférou, ktorá sa dá krásne užívať. Avšak viem si ho predstaviť sfilmovaný aj trochu lepšie, opakovane som narážala na scény, kde by som niečo pridala, niečo urobila inak (sú ukážky detstva také strohé a predstavy o vojne také čisté a upratané zámerne, lebo ide o veľmi staré spomienky bez špiny, blata a krvi, alebo to spôsobil nízky rozpočet?). Aj tak sú to však plne zaslúžené 4 hviezdy. Obrovsky pozitívne ma prekvapil výborný dramatický výkon Brendana Frasera. Ten mladík ma väčší potenciál, než kam siahajú akčné blokbastre. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý životný príbeh režiséra, ktorý sa síce preslávil svojimi dvoma filmami o Frankensteinovi, ale záver jeho života sa nesie v zabudnutí, keďže má zdravotné problémy a veľa jeho blízkych ho už opustilo. Na druhej strane jeho homosexualita ho stále drží akosi "nad vodou", hlavne v situáciách, keď sa v jeho blízkosti objaví nový záhradník... Celkom príjemný film, s dobrými hereckými výkonmi a aj scenár je napísaný tak, aby to nenudilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Závěrečnou scénu, kdy Clay kráčí ulicí jako Frankenstein, navrhl Brendan Fraser. (HellFire)
  • Natáčení filmu trvalo 24 dní. (Kulmon)
  • Název filmu pochází z věty, kterou řekne ve filmu Frankensteinova nevěsta (1935) Dr. Pretorius Dr. Frankensteinovi: "To a new world of gods and monsters." (Kulmon)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama