Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když manhattanští obchodníci s uměním Flan a Ouisa Kittredgovi (Donald Sutherland a Stockard Channing - nominovaná na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v roce 1993) otevřeli dveře mladému muži, který byl přepaden a pobodán v Central Parku, změnilo to dramaticky celý jejich svět. Paul (Will Smith), který tvrdí, že je přítelem jejich dětí, své hostitele nadchne historkami o tom, jaké to je být synem Sidneyho Poitiera. Kromě toho je ohromí svým kuchařským uměním a dokonce jim nabídne malé role ve filmové verzi muzikálu Cats, kterou připravuje jeho tatínek. Jak se ale Paul vychytrale stává součástí života Kittredgových, zanechává v nich trvalý dojem... který jim ale nabízí víc, než jen inspiraci pro koktejlovou konverzaci. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (9)

Huguette 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dvakrát a dost souhlasím s Markem1991 - prvních několik minut se opravdu jeví jako zmatek, ale během dalšího sledování jsem si vždycky nějaký útržek z úvodu vybavila, zajímavé pro mě bylo porovnání Ouisy na začátku a pak takřka shodné jednání jejího muže na konci. Ve filmu se objevilo mnoho věcí, které mě donutily přemýšlet, ale nejsem si jistá, jestli tomu rozumím nebo jestli tomu rozumím dobře a nebo jestli je vůbec možné tomu rozumět "dobře" - zda si každý nemá najít ten svůj způsob, jak si určité momenty a podněty vysvětlit. Ráda bych ...nechci říkat "ve filmu" - spíše v příběhu pochopila všechno, co sděluje. K tomu "filmu" - myslím, že příběh a myšlenka díla je lepší než jeho filmové zpracování... obsah mě velmi zaujal, ale filmu podle mě schází větší atraktivita. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, nicméně pomýlený, homosexuální černošský mladík se vetře do přízně bohaté bělošské "buržoazie" – obdivovatelů umění, kteří pak nadšeně vyprávějí svým snobským známým o tom, jak byli podvedeni a "ohroženi". Podnětná, když už ne rozvedená, myšlenka "šesti stupňů odloučení" i samotná historka měly něco do sebe, přestože nastavované zrcadlo v mém případě nic moc neodráželo. Dlouhé intelektuálské texty nezapřely svůj divadelní původ i aranžmá, o to víc však daly vyniknout bravurním výkonům mladého Willa Smithe a ostatních. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Americký film z 90. rokov, ktorý získal aj nomináciu na Oscara a má tak málo videní ľuďmi na tejto stránke? Nuž zvláštne, dokonca prednedávnom jeden človek vyrobil titulky do češtiny, nechápem prečo to toľké roky trvalo a pritom tam hrajú skvel herci Will Smith, Donald Sutherland, Ian McKellen a herečka Stockard Channing. Dopredu upozorňujem ľudí pred týmto filmom. Je v štýle konverzácií skoro po celú dobu jeho trvania, je intelektuálny a zo života bohatých ľudí. Prvý približne 20 minút som nechápal o čo ide, pôsobil vo mne zmätok, potom sa veľmi zaujímavo rozbehol a upútal ma, nuž, ale tie neustále konverzácie vo mne vyvolali až priam driemoty. Opäť ma však na záver dostalo to, že z podvodníka sa vykľul, človek, čo si to ani sám neuvedomoval. Všetci máme nejaké povahy a toto je až priam psychologický film z dosť luxusného a snobského prostredia, ktorý však nakoniec snobsky nevyznie. Keďže som pôsobil v MLM systéme, zisťujem, že s hereckou postavou Willa Smitha vďaka jeho postavám, ktoré hraje, mám dosť spoločného. Filmy, kde pôsobil majú veľkú spojitosť s mojím životom a aj to je jedna z vecí, prečo je mojím najobľúbenejším hercom. K filmu však musím povedať, že by som si ho znovu nepustil, aj keď, na druhej strane by som chcel pochopiť všetko, čo som možno z toho nevedomky nepochopil. Je to veľmi únavný film s anglo-americkým štýlom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Postava Willa Smitha sa vo filme vydáva za syna Sidneyho Poitiera. V skutočnom živote, keď Smith stretol Poitiera prvýkrát, mu herec povedal: „No, ty si skoro tak pekný, ako môj syn". (Marek1991)
  • Paul (Will Smith) hovorí, že Sidney Poitier sa narodil 24. februára 1927, čo nie je pravda. Narodil sa 20. februára. (Marek1991)

Reklama

Reklama