Reklama

Reklama

Zrozeni z moře

  • Česko Amy Fosterová - Dar přílivu (více)

Obsahy(1)

Cornwall, 19. století. Dramatický milostný příběh o tragické lásce dvou vyděděnců, uzavřené a plaché Amy Fosterové, jež však žije bohatým niterním životem, a Yanka Goorala, Rusa, jenž plul ještě s dalšími emigranty do Ameriky a jako jediný přežil ztroskotání lodi nedaleko farmy, kde Amy pracuje, se odehrává na pozadí nádherné venkovské přírody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Ukrutná sladkobolná blbina, kterou nezachránila ani moje milovaná Rachel Weisz (myslela jsem si, že ji budu mít ráda ve všech rolích a polohách, ale tady mi silně lezla na nervy) a plejáda známých herců. A nejprotivnější postava? Kupodivu ne tatík-násilník nebo někdo z bandy místních ožralů a pošklebovačů, nene. Byl to sám hlavní hrdina! A ještě to bylo všechno tak průhledný, chmch... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Zrozeni z moře je snímek, který disponuje osobitou atmosféru, krásnou přírodu a výborným hereckým ansáblem v čele s nádhernou Rachel Weisz a legendou britské herecké extra třídy, Sirem Ianem McKellenem. Nechápala jsem, proč většina obyvatel zaujímá vůči Amy tolik nenávisti a opovržení. Je to krásná a sympatická dívka, ač možná uzavřená a zvláštní. Pro ostatní se však jedná o podivínku, pro kterou nemají pochopení. Ženu, jako je Amy Fosterová by měli nosit na rukou a ne se k ní chovat jako k odpadu. Příběh tak ukazuje, jak lidé nedokáží tolerovat ostatní, kteří se svým chováním i povahou liší. Nezáleží, že jsou hodní a nikomu neubližují, zkrátka někteří budou stát na okraji jen kvůli tomu, že nejsou jako ti ostatní. Nedokáží tolerovat, ani respektovat. Vincent Perez je sympatický a s Rachel vytvořili sehranou hereckou dvojku. Sice jsem myslela, že jejich milostný vztah bude ztvárněn o poznání hlouběji, ale i tak je celý snímek příjemným zážitkem. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Janek (Vincent Perez) chtěl vždycky víc, než prožít život v rodné vesnici, tak jak všichni generace před ním (i po něm). A tak se se svými přáteli rozloučil s rodnou Rusí, a vydal se do bájné Ameriky. Jenže u anglických břehů se loď dostala do bouře, a byla zničena - Janek byl jediným, kdo neštěstí přežil. V zemi, jejíž řeči nerozumí - a kde jej považují za blázna, přece jen nachází to, co hledal - dobrodružství, ale hlavně lásku ... Tak nějak mi přišlo, že se tvůrci na začátku zapomněli domluvit, jaký typ filmu vlastně chtějí natočit. Na romantický film to bylo málo romantické, na drama zase málo dramatické, a celkově to bylo takové nemastné neslané. Ani po herecké stránce nic extra (s McKellenem jsem měl trochu problém, protože si jej stále vybavuji jako nacistického vůdce z nedávno viděného Nadaného žáka, a jeho usedlému lékaři jsem nějak nemohl přijít na chuť), a ani Vincent Perez s Rachel Weiszovou mne nijak neoslovili... ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Tři * za obsah, jednu * za nádhernou RW a tu pátou * za krásnou krajinu. A všem těm prázdným schránkám, které film nepochopili/ly chci říci pouze toto. Jste jako ten kovář a jemu podobná vesnická lůza, která nechápe jinakost a nevytáhla paty ze své vesnice. Ten film, ač možná místy patetický a sladkobolný vzkazuje jedno: chápejme odlišnosti mezi lidmi, poněvadž v těch je kouzlo života, nebojte se otevřít a vnímat jiné. Respektujme je, možná jsou v něčem daleko moudřejší než my sami. To téma je velmi aktuální právě v dnešní době - vzestupu primitivního českého (ale i jiného) nacionalismu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Perez hraje toho nebohého Rusa jako Tarzana, jako by borec v životě nepoznal civilizaci nebo trpěl mírnou demencí a ne ztroskotal, takže jednou pořádné mínus hned z kraje, ale jinak už to celkem jde. Tváři se to jako průměrný přepis nějakého oblíbeného viktoriánského románu, osudové a tragické momenty mají tu svou nezastupitelnou úlohu, což kromě zmíněného profilu funguje téměř až do konce, který je potom zase trochu odfláknutý. Přirozeného půvabu Rachel Weiszové se ale nelze přejíst... 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 1997 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama