Reklama

Reklama

Než se líbit chlapům, to radši ležet v knihách. Pak ale přijde úlet, těhotenství a tahle studentka zůstane v 60. letech v Londýně na dítě úplně sama. (Netflix)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tvrdohlavá žena, ktorá spočiatku nevie, čo chce a balancuje tak na hranici prežívania a samoty vo veľkomeste. Všetko v štýle Made in UK a v dobe, keď britská spoločnosť prechádzala liberalizáciou. Sandy Dennisová má od krásy ďaleko, napriek tomu oni muži vo filme stoja. Ktovie prečo? Keď začala jej postava hystericky ziapať v nemocnici, mal som dosť. Dramatická poloha je síce vágnejšia, napriek tomu, má príbeh niečo do seba a môže sa oprieť aj o príjemný hudobný motív. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Inteligentní nezávislá studentka otěhotní s krátkodobou známostí, pročež se rozhodne, že si dítě nechá a peripetiemi 9 měsíců, porodu i mateřství si projde sama. Tohle přece musí (jít) zvládnout bez chlapa – manžela (byť se tomu okolí svorně diví)! Neradikálně emancipační snímek stojí na plnohodnotném ústředním charakteru rozhodné mladé ženy, která ví, co chce, a s občasným ironizujícím nadhledem si za tím jde. V roce 1969 asi slušně pokrokový názor, vždyť se podobné životní příběhy (zdaleka ne tak přirozené a decentní) zfilmovávají dodnes. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Mladá londýnská žena, která se připravuje na doktorát v Britském muzeu, se po nocích snaží vyhnout sexuálnímu obdivu mužů ve svém životě. Sociálně kritický film méně známého režiséra, natáčejícího hlavně pro televizi. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Velmi nevýrazný film, který se pravděpodobně snažil být kritikou zdravotnického systému 60. let a určitým biografickým náhledem na život svobodné matky té doby, celý příběh ovšem ve finále evokoval jen zvláštní pocit nedokončenosti a nejasnosti. Nejedná se o film, který bych si kdy v budoucnu chtěla znovu pustit. Ne proto, že by byl tak špatný, ale spíš proto, že byl absolutně nijaký. No, co se dá dělat. Alespoň jsem zaplácla necelé dvě hodinky u kafe. ()

Reklama

Reklama