Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vynikající "tarantinovská" krimikomedie, která mi naprosto sedla. Mou nejoblíbenější postavou ve filmu se ihned v úvodu stal liverpoolský mafiánek a to díky jeho hrdinskému činu v hospodě plné fandů Manchesteru United - pro neznalé největšího rivala mého milovaného FC Liverpool. Samuel Lee Jackson je pro tento typ rolí přímo zrozený. A Emily Mortimer? Je to už nějakou dobu má nově objevená láska a konkrétně v tomto filmu vypadala velice sexy. Naprosto mě uhranulo finále filmu v liverpoolském svatostánku Anfield Road, kde navíc Liverpool dal Manchesteru na prdel. Nevím ale, zda to byl zápas z března nebo listopadu, kdy Liverpool vyhrál 2:0 respektive 3:1. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Heh, tak dlouho jsem se smíchy u filmu netrhal. Počáteční 1/2 hodina je skutečně nabitá tvrdými fórky, zajímavým zasvěcením do příběhu a především hlavními hrdiny. Samuel L. Jackson je zkrátka týpek a v týhle roli to dokazuje velmi sebejistě (hlavně ta jeho sukně :D). Jedná se opravdu o slušnou jízdu, která opravdu pobaví, jen se to mohlo udržet v takové atmosféře déle a byla by z toho pecka. Druhá polovina filmu, už jen vaří z ničeho, což je zatraceně velká škoda. Parádní koprodukční nářez, který dokáže hláškama konkurovat známějším nářezům. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych dával sežrat divákům jako povinnou četbu na středních školách, dneska už považuji pomalu za kultovní snímek o nejlepším skotském výrobci drog. Černá komedie ze skvělým Samuelem v hlavní roli a hlavně Robert Carlyle, který se zde u mě zapsal mezi top dvacet nejlepších herců současnosti. Emily Mortimer byla sakra roztomilá. Varování: Shlédnout pouze v originále. Přece ta "britština" tomu dodává ten správný říz mezi pravým a levým varletem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po ritchiovsku stavěná gangsterka, která ovšem nemá ten vtip a nadsázku resp. má, ale působí tu poněkud křečovitě. A nemohu si pomoct, ale Samuel L. Jackson tady působí jako pěst na oko. Na druhou stranu je tu Robert Carlyle, Emily Mortimer a banda podělanejch skinheadů, kteří to skóre přece jenom trošku vylepšují. Každopádně potenciál to mělo podstatně větší.65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama