Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak by se chovala Červená karkulka, kdyby kanále potkala vlka s červenýma očima a kulometem v ruce? Jin Roh mě zaujal svou alternativní historickou linií, která však příliš využita není, stejně jako zmínění vojáci v brnění. Touha stvořit příběh o přerodu světla na tmu byla větší, než ukojit klasické vizuální touhy diváka. Velká škoda, ale čekání na hlubší podtext a smrtící pointu bylo tak pomalé a nudné, až jsem to málem vzdal (resp. mé oči). Kdyby takhle dlouho nechal vlk čekat karkulku, tak by stihla vystudovat vojenskou školu a při prvním setkání ho rozstřílet na kousky. Přesto všechno zajímavý film. PS: mráz neběhal (ověřeno) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Červené Karkulce: Bylo nebylo, jedna dívka, zavřena ve vysoké věži, neviděla svou matku už 7 let. Byla nucena nosit oblečení ze železa. Pověděli jí „Až tyto věci odnosíš, můžeš zpátky ke své mámě.“ A tak dívka odírala železný šat proti zdi, snažíc se je co nejdříve odnosit. Když se jí to konečně povedlo, dostala trochu mléka, chleba a také trochu sýra s máslem a vydala se na cestu. V lese potkala vlka, který se jí zeptal, co to nese. „Trochu mléka, chleba, sýru a másla“, odpověděla. Když se vlk zeptal, zda by mu trochu nedala, dívka odpověděla že ne, protože je to dárek pro maminku. Vlk se jí zeptal, jestli půjde cestou jehel nebo špendlíků. Dívka odvětila, že půjde cestou špendlíků. Vlk se tedy vydal cestou jehel, dorazil tam dříve a pochutnal si na matce. Když dívka konečně přišla k domu, zavolala „Maminko, otevři mi dveře“. „Jen zatlač, je odemčeno“, řekl vlk. Ale dveře stále nešly otevřít. Dívka tedy našla malou díru ve zdi, kterou se dostala do domu. „Maminko, mám hrozný hlad.“, řekla. „Dej si trochu masa z kredence“, odpověděl vlk. Bylo to maso její matky zabité vlkem. Na kredenc najednou skočila veliká černá kočka a řekla „Toto je maso z tvé mámy, co právě jíš.“ „Maminko, je tu kočka, která povídá, že jím tvé maso.“ „To je samozřejmě lež. Hoď po té kočce botu.“ Malá dívka, poté, co dojedla maso, byla žízniva. „Maminko, mám žízeň“, řekla. „Napij se trochu vína ze džbánu“, odpověděl vlk. Jak to udělala, malý ptáček přiletěl a posadil se na krb. „To je krev z tvé mámy, co teď piješ. Piješ krev tvé mámy“, řekl. „Maminko, na krbu sedí ptáček, který povídá, že piji tvou krev.“ „To je samozřejmě lež.. Hoď přes něj kabát.“ Dívka, najedena a napita, se obrátila ke svojí matce a řekla: „Maminko, jsem hrozně unavená.“ „Pojď sem a trochu si odpočiň.“ Dívka se svlékla a šla směrem k posteli, kde ležela její matka v divné pozici a s kápí přes její obličej. „Maminko, ty máš ale velké uši.“ „Aspoň tě lépe uslyším, zlatíčko.“ „Maminko, ty máš ale velké oči.“ „Aspoň tě lépe uvidím, drahoušku.“ „Maminko, ty máš ale velké pařáty.“ „Aspoň tě s nimi lépe podržím, moje milá.“ „Maminko, ty máš ale velké zuby.“ A pak vlk otevřel pusu a pozřel Červenou Karkulku. Hodnocení: Příběh byl zprvu trochu zmatený. Těžká orientace v postavách, ale zvykl jsem si. Kdykoli se kouknu na starší film, první, co mě kladně praští do očí je úžasná animace. Kam se hrabou dnešní filmy/seriály. Propracované detaily, tento příběh žije. Dále bych vyzdvihl hudbu, která je úchvatná a určitě si někde seženu OST. Hlavní postava Fuse Kazuki je velmi dobře ztvárněna a, jak praví Subjektiv, je zde patrná jeho povaha vlka, který nasazuje masku, aby vypadal jako člověk. Velmi dobré k zamyšlení. Celkově se mi Jin-Roh líbil, tempo bylo na začátku až moc pomalé a vývoj též. Příběh by se určitě mohl zkrátit do 60 minut a nic by mu nechybělo. Roztahování dodávalo na atmosféře, ale tady to bylo spíše k negativu, než pozitivu. Slabé 4*, neboli: 70% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Wow… hodina a čtvrt příprav na dech beroucí finále. Alespoň já si jej náležitě užil. Takhle nějak bych si představoval správnou gradaci každého filmu. Nicméně ti, kteří vyhledávájí více akce, by rozhodně neměli mít vysoká očekávání. Tohle je více pro ty, kdo se rádi zamýšlí nad různými alegoriemi a tak. Sám jsem si svou fantazií obsah dost překroutil, ale naštěstí se na konci šmodrchanice rozkroutila a teď se můžu těšit na opakovačku. Co mě velice překvapilo byla animace postav. Nějak si nevzpomínám, že by kdy byli v anime japonci kresleni jako japonci. Snad jen v GiTS, ale tam šlo o vyslance z USA a ti ještě byli zlí :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)

Reklama

Reklama